Dr. Michael Laitman

Csak egy győzelem kell nekünk

Kérdés:

Mit tehetünk most Hanukakor, hogy a szellemiség világa valóságossá váljon?

A válasz:

A világon mindenhol egy határvonalra érkeztünk. Közeleg az Egoptomból való kiszabadulás, abból az érzésből, hogy mi csak az egón belül érezzük a világot.

Egyrészt érezzük, hogy a Fáraó, az egoizmus a markában tart s nem enged el. Másrészt felfogjuk, hogy ki kell törni az egóból. E két erő harcol bennünk.

Minden nappal kicsit jobban értjük a szellemiség világát az egó felett, amit ész-feletti-hitnek nevezünk. de amikor megpróbáljuk elérni a szellemiség világát, érezzük, nincs erőnk áttöréshez és elmenekülni Egyiptomból.

Tehát még több ilyen Egységnaphoz hasonló esemény kell, melyben a világ összes csoportja sikeresen részt vett. A világcsoport már elég színes és nagy, nagy egység-erőt ad a Kli-nknek. Tehát eljutottunk oda, hogy küzdünk magunkban a “görögökkel”, meg akarunk tőlük szabadulni.

A Fáraó és a görögök közt a harc szintjében van a külömbség: a Fáraó az anyagi világ szenvedélyeinek képviselője, étel, nemiség, vagyon, hírnév stb, a görögök pedig a materializmus és az Elfogadás (Kabbala) tana közti ellentét harcát jelképezik.  Az az ember, akit nem vonzanak már ezek a dolgok, noha birtokolja őket, az a világ fölé szeretne emelkedni, mert úgy érzi, életének nincs értelme. Nem tudja, minek éljen.

Tehát a makkabeusok háborúja egy szellemiségi háború.  A régi görögök szerint a világ valóságos és nekünk benne élve fejlesztenünk kell. Az Elfogadás (kabbala) tana szerint épp ellenkezőleg, nekünk e világ fölé kell emelkednünk, mert ez már nem teljesít be minket, s a teremtés gondolatát kell megvalósítanunk.

Nagyon fejlett szint ez, de mindig többet akarunk. Azt hiszem, hogy mi mind, azok,a kik haladó csoportokban vannak s azok is ,a kik most kezdenek tanulni szerte a világon, mind hamarosan eljutunk a győzelemhez ebben a harcban.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,142 seconds.