Dr. Michael Laitman

Kinek a kedvéért kell kívánnunk az egységet?

Kérdés:

Kinek az érdekében, a kedvéért kell, hogy igényeljem az egységet most? A csoportért, vagy az egész világért?

Válasz:

közös lélek sok részre, és azok felébredésük érdekében pedig több fázisra osztódott. Mindeközben két folyamaton megyünk át:

1. Mint részek, megkapjuk a felébredést Felülről, kötelezve vagyunk ezt aktualizálni, és korrigálttá válni. Csak miután ezen a módon felébredt lény lesz, teheti fel a személy a kérdést, az élet értelméről, és neki kell megtalálnia a választ a Teremtő feltárása által. Ez a feladat az első és a legfontosabb, ami ránk hárul.

Ez talán úgy tűnhet, mint egy nagyon egoisztikus törekvés. Azonban a Teremtő feltárása azt jelenti, hogy feltárjuk az adakozás minőségét, a felebarátaink szeretetét, és ezt a többiekkel való egyesülés alapján valósítjuk meg. Az adakozás, egy ön-elutasítás, ön-lenullázás. Valaki kijön önmagából, a többiek irányába, és ott megtalálja a saját lelkét.

Ezért az első benyomás megtévesztő. A személy igyekszik megtalálni a lelkét, és teljessé tenné azt végtelen élvezettel. A Teremtő maga adta ezt a lehetőséget, és árasztotta el egy impulzussal, hogy ezt elérje. Bárhogy is nevezzük ezt, szélsőségesen egocentrikus, de a valódi tartalma, a belső lényege felett van az egoizmusnak.

Ez azért van, mert mindezt együtt aktualizáltuk, az adakozás eszköze által, a szeretet, az egység, és a kölcsönös segítség által. Ezt a saját magunkból való kijövetelre való törekvés által tesszük, ahelyett, hogy mindent elnyelnénk magunkba.

A múltbeli kabbalistáknak nem volt lehetősége a kabbala tudományának terjesztésére a világban, nyilvánosan tanulni, és tanítani. Még is akkoriban a lelkük sajátos korrekciója, egy kis csoportban, szintén az egész világ érdekére irányult. Ez azért van,mert ők megszerezték az adakozás hatalmas erejét, amely minden lélek között működik a világban, még ha ezt a világ nem is érzi.  .

2. Ma még egy irányba kell cselekednünk. Nem csak magunkat korrigáljuk, és szerezzük meg a hatalmas belső erejét az adakozásnak, a csoporton belül, de terjeszteni is kell a kabbalát az egész világban.

Ez két párhuzamos vektora az erőfeszítéseinknek és mindkettő szükséges.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.