Dr. Michael Laitman

Átemelkedni a nehézségeken

Ahogy azt mi olvassuk a Zohár Könyve, bemutatásában, sokkal inkább kell többet törődni a szándékkal, mint a szövegek megértésével. A legfontosabb gondunk, hogy meg kellene tartanunk magunkat a helyes ráhangolódásban. Miért olvassuk a Zohárt? Mi történik velünk közben? Mi hat ránk?  Mit szeretnénk elérni, mint eredmény?

Csak akkor fordulunk a szöveghez magához, hogy megpróbáljunk áttörni a jelentéséhez. Csak a saját magunkban lévő hely kitakarítása által érjük el, a szükséges hatást. Különben, egyszerűen nem lesz hely a számára, ahol feltárulhat.

Kérdés:

Hogy készítsük elő ezt a helyet?

Válasz:

A  nehézségeken való felülemelkedés által készítjük elő. A személy eljön a Kabbala leckére, a „találkozásra” a Zohár Könyvével, a barátokkal való találkozásra, egy halom problémával, melyek véletlennek tűnnek a számára, de egyáltalán nem véletlenek. Senki nincs a Teremtőn kívül..

Ezért, a helyes kalkulációt kell végrehajtanom: nem értem, mi történik, miért történik részben velem, vagy velünk, és folyamatosan minden fölé kell emelkednem, kizárólag a barátokkal való egyesülés érdekében. Ezen a módon, előkészítjük az alapokat, egy helyet teremtünk, a jövőbeni emelkedéshez: megformáljuk a Malchutot. Ez meg van írva különböző cikkekben, a Zohár Könyvéről, Bemutatás: „A menyasszony éjszakája.”

A leckén, kapunk egy lehetőséget, amely sehol máshol nincs jelen. Mennyire fontos nekem, feltárni a Teremtőt, hogy élvezetet nyújtsak a számára? Mennyire fontos nekem, felülemelkedni az egoizmusomon, és egyesülni másokkal, annak érdekében, hogy feltárjam Őt? Folyamatosan mérem a céljaimat, a fontosságuknak megfelelően.

Ugyanakkor, ezt látom mindig. Nehézségeket kapok, rá kell lépnem, az egoizmusom, torkára, annak érdekében, hogy folytassam az utam, és az egyesülésben lehessek, benne lehessek, a témában, és közvetlen közelében az elsődleges, spirituális forrásnak. Ez egy hatalmas munka, és ezt az, amit jelent a „hely által való felkészülés,” a Teremtő feltárására.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.