Dr. Michael Laitman

Ne féljünk attól, ha fejjel lefelé fordítanak minket

Kérdés:

Miért van olyan nagy különbség a spirituális objektumok között, ahol az alacsonyabb mindig számottevően rosszabb, mint a felső.

Válasz:

Az alsóbb Partzuf nem csak kevesebb, mint a felső. Ez mindenben rosszabb, és ellentétes a felsővel, mert a spirituális létrán, minden szint, ellentétes a felsővel.

A Felső fokozat, nem csak egy kicsit okosabb, vagy többet ismerő, és érzékelő. Egy ugyanaz, mint a Közvetlen Fény négy fázisa esetében. Az első fázis (Behina Aleph) teljesen ellentétes a második fázissal (Behina Bet) mindkettő a vággyal van kapcsolatban (Kelim, edények) és viszonyban van a Fénnyel. Hasonlóan ehhez, a harmadik fázis (Behina Gimel) ellentétes a  Behina Bettel. Nincs olyan egymást követő fokozat, amely csak kicsit különbözne egymástól; ezek minden esetben teljesen ellentétesek egymástól.

Ezt nem érezzük a mi, fizikai világunkban. A mi egoista vágyaink egyszerűen folyamatosan növekednek, egyre intelligensebbek; itt minden tiszta a számunkra. Azonban a spiritualitásban, a Felső Fokozat annyira ellentétes az előzővel, hogy képtelenek megérteni egymást. Ez még a szomszédos fokozatokra is igaz, nem is beszélve azokról, amelyeket távolságok választanak el egymástól.

Ezért, amikor kabbalista szövegeket olvasunk, csak a korrekciónkat kérjük, MANT (Mayin Nukvin, Female Water) emeljünk. A saját magyarázatom is kizárólag  erre irányítja a személy fókuszát.

Mindaz a sok érdekes dolog, amit tanulunk, segít megfogalmazni a kérelmet a Teremtő felé. Mindez azért, mert az emelkedés az egyik fokozatról a másikra, azzal a feltétellel lehetséges, hogy a Felső Fény megfordít bennünket a „fejtetőnkre,” vagy fordítva, de minden alkalommal egy teljes, forradalmi változás történik.

Ez a módja, az emelkedés megjelenésének a spirituális fokozatokon, olyan módon, ahogy egy embrió megfordul a feje tetejére, amikor a születésre kerül sor. Ezen a módon készül fel, a kijövetelre. Miközben megszületik, megint a fejtetejére fordul, mert a következő fokozatra kerül ezzel. Azonban így fedi le szintkülönbséget, a fokozatok között, nevezetesen a fejtetetőre fordulással.

Lehetetlen megszerezni a következő fokozatot, úgy hogy nem szabadította meg magát az előzőtől teljesen. “A felborulás ” azt jelenti, hogy kiüríti magát minden Fénytől, a születés pillanatában. Lehetetlen megszerezni a Ruach Fényét, a kerülés nélkül, a teljes Nefesh tekintetében, mert ezek ellentétesek egymással.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,134 seconds.