Dr. Michael Laitman

Hagyni a Teremtőt dolgozni rajtunk

Kérdés:

A leckék kezdetétől azt érzem, hogy harcolok magammal, annak érdekében, hogy fenntartsam a szándékot, de folyamatosan elbukok. Hogyan remélhetek győzelmet ebben a harcban egy napon?

Válasz:

Mivel kérdeztél engem, egy dolgot válaszolhatok csak: ha valaki nem kapcsolódik a , csoporthoz, a  tanárhoz, és a tanulás vagyis minden lehetséges eszköz használatával, akkor nem fogja túlélni. Csak a türelem és a kitartás tud segíteni. „A fogaival megtartva magát,” a személynek meg kell határoznia a helyét és előre kell haladnia az egójával szemben.

Ha valaki itt van, és ugyan folyamatosan boldogtalan, minden pillanatban megszökne, és mégis itt van, akkor ez legalább nagyszerű.  Mindezek után ez valamilyen kapcsolat. Nem lényeges, hogy „meztelen és mindentől megfosztott,” ahogy erről Dávid Király ír. Mindazonáltal van valamilyen kapcsolata a Tórához.

Semmi nem tehetünk. Mi nem értjük, milyen mértékben kell végrehajtanunk a belső munkát. Nem látjuk ezt. A személy folyamatosan megítéli magát. Elfelejti, hogy ez, a Teremtőhöz tartozik.

Mindezek után, a Teremtő ad mindent a személy számára. Ő akarja az összes makacsságot, büszkeséget, bolondságot, és némaságot eltüntetni a személy elméjéből, és szívéből. Különböző irányokba rángatja, egyetlen percre sem hagyja magára.

A személynek hagynia kell, hogy dolgozhasson a Teremtő rajta. Mit tehet? Milyen hosszú ideig fog ez tartani?  Minél nagyobb a személy ellenállása, annál gyorsabban fogja a Teremtő elvégezni a munkáját.  Azonban ha valaki képtelen ellenállni, minden pillanatban könyörög, “Oh, ne! Csak ezt ne!” A Teremtő mérsékeli a befolyását, mivel Ő a személy mentén halad. Kiderül, hogy a személy nagyon lassan halad előre.

Késznek kell lenni elviselni mindent. A Teremtő annak a mértékében tárja fel a személyt önmagának a személynek, amennyire az türelmes, amikor ezt nem látja, de mégis képes erőfeszítéseket kifejteni mindezeket a dolgokat helyesen szétválasztani. Mire valók ezek?

Ha valaki igazán minden erejét befekteti ebbe, akkor előre fog haladni. Ha nem, akkor lassabban fogja az előrehaladást folytatni. Azonban minden esetben, mindenkire igaz, aki ezeken a korlátokon belül halad előre. Ez évekig tart, de az ösvény ilyen. Néha ez 10 – 20 évig is eltart, na és akkor? Mi ez a világegyetemhez képest, amely 15 milliárd éve létezik.

Az ősök százezer évvel ezelőtt, állatokra vadásztak, hogy megegyék őket, és az egész rövid, 20 – 30 évnyi életükön át nem gondoltak sem a Teremtő, sem a spirituális világ feltárására. Ha csak azt nézzük, mennyi újjászületése volt mindenkinek, és mégis csak most van lehetősége ezeket a dolgokat valóban megvalósítani. Minden előző inkarnáció most éri el a beteljesedést.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.