Dr. Michael Laitman

Felfedeztük a fáraót; A Teremtő a következő

Kérdés:

Miért nem sétáltatta a Teremtő Mózest keresztül a Machsomon (a spiritualitástól elválasztó határvonal) az utolsó Konvención, és hagyta a fáraót egy halomban a széketeken?

Válasz:

Hol volt a mi Mózesünk, amikor kérnünk kellett a kijövetelt Egyiptomból? Hol volt a könyörgésünk a Teremtőhöz? Senki nem volt ott, csak a fáraó.

Nem kértük a Teremtőtől a köztünk lévő fal leomlását. Mindenki várt: „Mikor akarja már végre feltárni magát nekünk a Teremtő? Ki akarok töltekezni vele!” Mi továbbra is a fáraó irányítása alatt vagyunk. Sőt, láttuk, mi volt az utunkban, mi blokkolta le az egységünket.

Ez nem véletlenszerű volt, hogy azonnal a közönséghez vágtam, a kölcsönös kapcsolat szükségességének végig gondolásáról szóló szavakat, hogy alámerülve abban, megtaláljuk az elszakadt szálakat, újra összeköthessük azokat. Nem táncolni és beszélni kell ehhez, nézzen csak mindenki magába, és gondoljon kizárólag arra, hogy egyesülhet másokkal.

Mi volt az eredmény? Megakadtunk. Kiderült, hogy képtelen vagyok megtenni ezt. Ez jó, mert elkezdtem látni, valami nagyon fontosat: teljesen el vagyok szakítva a többiektől: nincs kapcsolat. Minden szál és csatorna lezárult, elszakadt. Nincs még egy kis impulzus sem. Megtehetek bármit, de a többiekkel való egyesülést, a gondolataik, a vágyaik magamba olvasztását, a Teremtő nem engedi, nem járul hozzá, hogy ezeket a sajátommá tegyem.

Ez a fáraó hatalma. De hol van a könyörgés? Igen, el vagyunk vágva, izolálva, egymástól. De hol van a könyörgésünk, az egységre irányulva? Miért nem jön meg és egyesít bennünket?

Még nincs meg a szükségünk erre a kérésre.  Még mindig azt gondoljuk, képesek vagyunk egyesülni a saját erőnk által: „Erőfeszítéseket teszünk, és elérjük.” De hogy lenne ezt lehetséges elérni, a jelenlegi egoista minőségeinkkel?

A Teremtőre való igény, a közös munkánkból kell, hogy megszülessen, amikor a csoport mindenkit kötelez ennek az eljárásnak a használatára, és meggyőz, hogy a Teremtő korrigálni fogja, a helyzetet. A Teremtő munkájára van szükségünk, nem a Bnei Baruch munkájára. Nekünk csak a kérést kell felkínálnunk. Amikor ezt kollektív módon elérjük, világszerte kérik a korrekciónkat, felemelkedünk, a következő fokozatra.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,138 seconds.