Dr. Michael Laitman

Hol a teremtő agyának helye?

Egyik lépcsőfokon sem érhetjük el a  GAR, (gimel risonot) a három elsőt a Szfirák közül. Tulajdonképpen ezek nem részei a teremtménynek. A “betűk”.,a  teremtmények, a vágyak, amelyekben a teremtőhöz való hasonulás felmerül, ők a ZAT-ban jelennek , a hét alsóban (zajin tachtonot).

Ezért minden Arc, parcuf két részre oszlik. A felsők, a KeterHochmaBina, és a felsője a Binának (GAR de Bina), ez része a Felsőnek, a teremtőnek, az Adónak, csinálónak. Az alsó 7 része a Binának, s minden foknak a Zeir Anpin-je és Malkut-ja alkotja a teremtményt.

A végső javítás elérésig (Gmar Tikkun), mi csak a  ZAT-ban dolgozunk, ez a területünk. Mindig az a tett történik meg, ahogy a Malkut (Birtoklás) felemelkedik a Binához (Értelem) és újra vissza. Számunkra csak e kettő keveredése létezik és semmi más, ami feljebb van. A Malkut sosem megy a ZAT de Bina fölé.

Hogy mi történik, mikor törlődik a Második Megszorítás/Cimcum Bét/  (és az Első Megszorítás  /Cimcum Áléf/  kezd vezetni) azt ma nem tudjuk. Mindent csak a  kelim (hordozók) által érzékelünk.

Viszont a GAR de Bina szintjén nincsenek kel-ek,mert ez nem teremtmény. Hanem ez a teremtő agya. A terve, hogyan alakulunk mi majd emberré. Ez a 3 rész az Ő része, nem a miénk.

Tehát ha közeledem a Teremtőhöz, elég ha a Bináig érek el és a Bina erejével vissza ereszkedem a Malkutig : ezzel érem el a Hochma és a Keter szintjét.

Amikor felemelkedem a Bináig, akkor az “Adásért való adás” szintjét érem el. Amikor újra lejövök, akkor a “kapás az adásért” szintjén lehetek. A Keter-t csak az Ő tetteiben érzékelhetem. Ez a felső 3-ban, a GAR-ban helyezkedik el, nem az “Én”-ben.

Pont ahogy ebben a világban sem a jelenségek lényegét fogjuk fel, hanem csak benyomásaink támadnak, mindig csak “reagálunk” valamire, hiszen a saját érzékeink a Kel-ek (kelim, hordozók).

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.