Dr. Michael Laitman

Játék önmagunkkal

A kabbala bölcsessége legfőképpen az a tudomány, amely elmagyarázza nekünk, hogyan változtassuk meg magunkat. Akkor, ennek megfelelően a világunk, egy tőle különböző felső világ felé fordul, és ez különböző változásokat kezd végrehajtani.

A kabbala azt mondja, hogy én a Fény ellenében létezem, én ezt nem érzem. Ehelyett, mint egy röntgen képen, látom a saját minőségeimet magam előtt. Más szavakkal, amit látok embereket, csillagokat, vagy az egész világot; mindez nem más, mint a saját minőségeim a Fény ellenében.

Hogy kezdjek el legalább valamit megváltoztatni magamban? Biztos akarok lenni abban, hogy ez a kép igazán a belső világom eredménye, és nem valami véletlenszerű dolog. Tehát, elkezdem ezt a játékot. Megváltoztatom magam, valamivel összefüggésben, és a kép körülöttem szintén megváltozik. Egy kicsit többet változtatok, és a körülvevő világ megint egy kissé változik. Ez igazán érdekes játék!

A “Teremtő elrejtőzése és feltárása” című cikkében, Baal HaSulam azt írja, hogy annak, akinek rendkívüli képessége van a valóság érzékelésére, először úgy tűnhet, hogy néhány ember sikeres, mások nyomorultak, és mások pedig betegek. Azonban miután megváltoztatja magát, látni fogja, hogy néhány ember teljesen különböző. Akik úgy tűntek, hogy idióták, hirtelen okosakká válnak, a szegény emberek, gazdagokká, és a sikeresek hirtelen elveszítenek mindent.

Annak érdekében, hogy valaki megváltoztassa a minőségeit, és ezen keresztül el kezdje ellenőrizni a valóságot, megkapjuk a Tanítót, a könyveket, és a csoportot, a jelenlegi valóságunkban. Ha alkalmazzuk ezeket, a Fény, a Teremtő, az adakozás minőségének és a szeretetnek a feltárásához, felébresztjük a Fényt,  ami rajtunk kívül létezik, és ez a Fény befolyásolja a vágyainkat, megváltoztatja őket, ameddig nem lesznek azonosak Vele, a Teremtővel.

Kiderül, hogy ha vágyok arra, hogy valami megváltozzon, csak önmagamat kell megváltoztatnom.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,601 seconds.