Dr. Michael Laitman

A legszigorúbb ítélet

Ameddig valaki meg nem kapja, a spirituális beteljesedést, nem kell olyan tényként elfogadnia a kabbalisták történeteit, amelyek nem igényelnek bizonyítékot, hanem úgy kell csak őket felfogni, mint feltételeket, és eszközöket a saját spirituális fejlődéshez. Nem használhatóak a leírásaik spirituális törvényként, és nem kell ezeknek megfelelően cselekedni, mert a személy nincs még azon a szinten, ahol ezeket írták.

Ezért ezeket úgy kell elfogadnunk, hipotéziseket, feltételezéseket hogy ilyenfajta szabályok valóban kifejtik a hatásukat a spirituális világban. Azonban nem alkalmazhatók a mi anyagi világunkban, megmagyarázni a fizikai állapotát, és a világát valakinek.

Még a bölcsek szavai is, az ő beteljesedésüket írják le, az ő világukban. Ők tudják, hogy kell dolgozni ott, és elkerülni a hibákat. Ha elkezdi valaki ugyanezeket az elveket alkalmazni a munkájában, valójában az összes állapotot az egoisztikus formájában használja, megérti, milyen módon szolgálják az egoizmusát, sokkal inkább, mint az  adakozást, amire a bölcsek használták ezeket. Emiatt ezek egoisztikus formába öltöznek a személy számára. Így azonban tilos ezeket alkalmazni.

Mindenkinek kell, hogy legyen saját „bírája,” aki behatárolja, és azt mondja:” Te csak a saját korrekciódnak megfelelően cselekedhetsz.” Tilos a saját korrekciónk határain túllépni, még akkor is, ha olvastunk, vagy hallottunk erről.

Azonban ki olvassa ezt? A személy! Ki hallja ezt? A személy! Ezek már átmentek a személyen, és beleültek, az egoisztikus érzékelésébe. Honnan tudja, mennyire helyesen értette meg mindezt? Ez azzal egyezik meg, mintha félre értette volna, mivel mindenki a saját edénye (Kelim) alapján bírálja el a megértést, és a személy mindent, amit a kabbalisták mondtak, a saját hibáin keresztül fog fel.

Érti azt, hogy amilyen mértékben tanul, olyan mértékben ereszkedik le a Reformáló Fény a tanulmányokon keresztül, és ez még a kabbalista mesterekre is igaz?  Ha nem vonza magára a Reformáló Fényt, a tabuláson keresztül, amely megváltoztatja a személyt, egy lehetőséget adva ezzel arra, hogy ezzel a változással összhangban dolgozzon, akkor nincs megengedve a személy részére, hogy bármilyen tanácsára odafigyeljen a Tórának. Mindezek után ha használja ezeket, a korrekcióján túl, a saját fokozatán túlmenően, akkor ezzel hatalmas kárt okoz magának.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,142 seconds.