Dr. Michael Laitman

Lakóhely: a csoport

Kérdés:

A leckén nekünk egyetlen helyre kell aspirálnunk, és mindent eggyé kell egyesítenünk. Azonban az évek során minden fajta gondolatokat és spirituális jelenségeket fejlesztettem ki. Amikor a Bina-ról és Malchut-ról olvasunk azokat különböző módokon érzékelem. Lehetséges őket egyetlen ponttá leredukálni?

Válaszom:

Azoknak valóban egy egésszé kell válniuk. Lényegében a Bina és a Malchut azok a Teremtő és a teremtmény tulajdonságai. Mi nem tudjuk pontosan mi is ez, de mindennek ellenére az ő összekapcsoltságuk, és viszonyuk egységet jelképez.

A Bina beleereszti maga egy részét a Malchut-ba, az “ELE” betűit az Elokim névből. A Malchut felemelkedik a Bina-hoz, nevét MI-ről MA-ra változtatva. Ezen folyamatok leírása mögött a Zohár Könyvében, mi megértjük az őket összekötő összeolvadást.

Ennek megfelelően kell felépítsük szándékunkat. Azáltal hogy egyesülök a csoporttal, én azt egy helyként látom, egy olyan nyilvánvaló pontként, ahol a Bina tulajdonsága, az adakozás, az Elokim megjelenik. Ez az ahova felemelem vágyaimat és epekedésemet. Ez az ahol én egységre akarok lépni, mint a Malchut korrigált része.

Én abban reménykedem, hogy a Bina segíit majd nekem, az ő ELE edényeivel, amelyek szándékosan le vannak eresztve annak érdekében, hogy gondoskodjanak rólam, hogy egy anyaméhhé változzanak számomra, és spirituális felneveljenek engem. Ez az ahogy nekem a csoporthoz kell viszonyulnom.

A csoport az a rendszer, mely fel van hatalmazva arra, hogy nekem az Elokim-ot, a HaVaYah-t bemutassa. Ez az a hely, ahol én megkapom táplálékomat, és ahonnan a Fények, és a változsok felém jönnek.

Az én elképzelésem a csoportról csakis attól függ, hogyan vagyok képes magamat lenullázni, elutasítani az előtt. A Felső felvehet számtalan formát, de mindez csak abban a mértékben történik meg, amekkor mértékben az alsó felemelkedik az ön-elutasítás szintjein keresztül, és hasonlóvá válik Hozzá, keresztül haladva a megtermékenyülés, csecsszopás és felnőttkor szintjein.

Ez az amit én akarok, amikor én kiteszem magam a csoport befolyásának, azon a helyen amely táplál minket. Ez kell, hogy a szándékom legyen a lecke alatt: hogy állandóan keressem helyemet a Bina és Malchut kapcsolatrendszerének történetében.

Azok a Zeir Anpin-on keresztül kapcsolódnak össze, a HaVaYah-n keresztül, a kegyelem tulajdonságán, a Fényen keresztül. Ez a teljes rendszer mely kifejleszt minket. A mi területünk a Bina alsó része, a Zeir Anpin és a Malchut maga. Ez az ahol teljes életünk található, mind materiális mind spirituális értelemben.

Mindez azért van mert csak egy valóság létezik. Bár mi most egy illúzórikus képet látunk, ez csak a mi érzékelésünkben jelen lévő hiba következménye, egy illúzió melyet gyengécske megértésünk és érzéseink alkottak. Amikor a köd elkezd felszállni, a Felső Világ megjelenik azon keresztül, azaz a mi kapcsolatunk a csoporttal, a többi lelkekkel, mely az AHP-on, azaz a Bina alsó részén, a Zeir Anpin-on, és a Malchut-on keresztül érkezik.

Ez az amiről a Kabbala teljes rendszere szól. Ez a mi a Teremtővel való kapcsolatunk kifejezése, a HaVaYah és az Elokim egyége, melyet el kell érnünk, meg kell értsünk.

Ennél fogva meg kell, hogy értsük, hogy a ZAT de Bina az a korrigált csoport, amelyben megtaláljuk magunkat. Mi soha nem leszünk képesek ennél többet elérni, felfedezni, mi csakis azon képességünknek mértékében fedezünk fel, amekkora mértékben mi egyesülünk a Bina alsó részében, a csoportban. Ez a mi helyünk. Azáltal hogy mi átadjuk magunkat annak, a csoport erejének, mi felfedezzük igazi valóságunkat, amely egyenlőre el van rejtve előlünk a ködös érzékelésünk fátyla mögé.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,662 seconds.