Dr. Michael Laitman

Reménykedjünk a legjobb-ban

Csak egy dolog segíthet a világnak a problémák és tragédiák ellenÍ: erősebb kapcsolódás, társulás, kooperáció, részvétel, szeretet és egymásra figyelés. Tehát ez az a rész, amit a világ maga beteljesíthet. És azok az emberek, akik az Íz-rá-él (Jásár-egyenes) részei hozzá kell tenniük a maguk szándékát ehhez. A mi munkánk ez a szándék.

A szándékaink (a teremtő felé vezető közös vágy) összetársítása által az adás-szintre,a  teremtő szintjére emeljük ezeket a szándékokat. És ez kiegyenlíti az ellenünk támadó természeti erőket.

Mert igazából ezek jó erők: a szerencsétlenségek, tüzek, hurrikánok egyszerűen csak erősebb Fényt jelentenek. Mivel nem tudjuk befogadni a nagy fényeket, számunkra szerencsétlenséggé válik. Ha nem öltöztetjük a Hochma (Bölcsesség) Fényét a Haszadim (Együttérzés, Kedvesség) Fényébe, akkor négy csapássá válik. A Hochma Fény Haszadim Fény nélkül Kés-nek neveztetik.

A Teremtő mindig nagyobb Fényre kapcsol. Saját terve szerint halad: nem akar és nem tud leállni. Nem akar a “mi bőrünkbe bújni”, mert már megteremtette a Jövőt tökéletesnek, s onnan teremt.

Az első (kezdeti) és a harmadik (végső) állapot összekapcsolódik s ettől működik a program: a Fény erősenbb és erősebb lesz minden percben. És ezért, ha nem törekszünk fokozni az alak-azonosságot szándékban vele, akkor folytatódnak a szerencsétlenségek.

Minden szinten: az ásványoson, ahogy látjuk a  csapásokat mostanában. Mint az egyiptomi első csapás a “vér” (ami rímel az ásvány szóra: dam és domem).Aztán majd jönnek a férgek és a békák, s reméljük, nem kell eljutni az “elsőszülöttek haláláig”.

Ezért kell az egész világnak egtanulni összetárulni és félretenni a gyerekes vitákat. S akiknek van “szívpontjuk” s Izráél-jük (gyenesség a jásár a szóban) azoknak ehhez még a szűrőernyőjüket és a Visszavert fényüket is hozzá kell tenniük, vagyis az adás szándékot.

És akkor mindenki feltárja a Teremtőt s a szellemiség világát a maga szintjén, részvételének arányában.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,620 seconds.