Dr. Michael Laitman

Várni a csodára

Kérdés:

Azt látjuk, hogy az erőfeszítéseinknek egy csodát kell létrehoznia. Mit kell tennünk, hogy ez megtörténjen?

Válasz:

Valóban akarnunk kell, mint egy kisgyerek. Azonban a csoda csak számos erőfeszítés után történik meg. Látni kell, milyen szörnyeteg az ego, és mennyire az utunkban áll, lebénítva mindent, ami jó. El kell érkeznie a személynek az ego gyűlöletéhez, annak ellenére, hogy a fáraó takarásában nőtt fel, a koronájával játszva (Keter), és igazi hercegként, mindene megvolt.

Most, szenvedélyes gyűlöli az egóját, nem akar benne maradni. Kész van csapást mérni az egóra. Szándékosan alávetné az egyiptomi tíz csapásnak, annak érdekében, hogy elszakadjon tőle.

Azonban amikor érezzük a csapásokat, egy pillanatban megpróbáljuk távol tartani azokat az egótól, mert közösséget érzünk vele. Már azonban ha eltávolodunk az egótól, egyet fogunk érteni a rázúduló csapásokkal: kapja meg az ego a capásokat és a szenvedést, mert az ego nem én vagyok. Én egyszerűen mellette vagyok.

Akkor, fokozatosan elkezdem magam elválasztani az egótól, ameddig keresztül nem megyek mind a hét csapáson. Nem azonosítom magam az egóval, bár az ego nagyon sokat szenved. De ez az egyetlen módja, ahogy fölé emelkedhetek, és elszökhetek tőle.

A szökés, az Egyiptomi kivonulás. Ez az, amikor majdnem lekapcsolódom az egóról, azonban marad egy vékony szál, amelyet elvágok annak érdekében, hogy teljesen leváljak róla, és elszaladhassak az éjszaka sötétjébe.

Át kell mennünk az összes leválasztáson, mielőtt elérjük az utolsót, a csapások eszközei által.  Ezek fölé kell emelkednünk.

A mi munkán lényege, hogy többé nem akarunk összetartozni a fáraóval: ő elválasztásra kerül tőlem, és én pedig tőle. Igaz, én az ő otthonában nőttem fel. Tőle jövök, de ez nem az valódi énem. Most, a fáraó, a legnagyobb ellenségem.

A varázslat abban a segítségben van, amit megkapunk. Ez az, ahogy az összes csoda történik: dolgozunk, majd erőfeszítéseket teszünk az egótól való megszabadulásra, és a felemelésünkre, és a végén a varázslat megtörténik. A Fény megteszi, miután mi minden erőfeszítést beletettetünk.

Tehát, a kemény munka után, várhatjuk a csodát. Boldog Hanukkát kívánok.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.