Dr. Michael Laitman

Miért küzdelem egy kedves ölelés?

Kérdés:

Miért alkalmaz a Teremtő ilyen kegyetlen viccet: nem volt egy csepp eső sem hosszú ideje, aminek az eredménye egy elképesztő méretű tűz lett, de mihelyt az emberek mérhetetlen erőfeszítésekkel eloltották, a rákövetkező napon hatalmas eső esett, amely csak arra volt jó, hogy megzavarja a mezőgazdasági munkákat? Ha a Teremtő ellenőriz mindent, miért nem küldött esőt előbb?

Válasz:

Ugyanezen a gondolatmeneten kérdezhetné valaki: Miért okozott a Teremtő ekkora tüzet? Mindezek után mi lehet, a tűz kirobbanásának, majd az eső küldésének oka, annak érdekében, hogy azt, azonnal eloltsa? Ha én szeretek valakit, nem mérek rá csapásokat, hogy aztán kedves lehessek vele.

Világos, hogy minden a Teremtőtől érkezik. Ahogy a repülők eloltották a tüzet, az eső azonnal elkezdődött, és mindez azért történt, hogy tanítson nekünk valamit.

A Teremtő gyújtotta meg a tüzet, és ő is oltotta el, ez alatt tanulnunk kellett ebből, és következtetéseket levonni. Egy rendszeren belül vagyunk, amely teljesen egészében a  Felső Fény által van kormányozva, és semmi nem kerülhet ki ez alól a saját erejével.“A miniszterek és a királyok szíve teljes egészében a Teremtő kezében van.”

Az egész természet maga a Teremtő, és nincs olyan, hogy szabad akarat. a szabadságunk kizárólag az ahhoz való hozzáállásunkban rejlik, ami történik.

Ha egy különböző hozzáállást alkalmazok, akkor megtörténik a tűz, vagy sem?  A hozzáállásunk, megváltoztatja a valóságot, vagy a valóság érzékelésének módját.

A Felső Fény olyan érzékelése helyett, amely a szigor formájában (Gvurot) érkezik meg, és  mint a tűz belső formálója, érezhetjük ezt a Felső Fényt,  meleg szeretet formájában is. EZ csak a hozzáállásunktól függ: Szeretünk, vagy gyűlölünk?

Képzeljük el, hogy valaki, akit a legjobban gyűlölünk a világon, most megölel bennünket. Azonnal lefagyunk, elborzadunk ettől az öleléstől. De gondoljuk végig, mennyire más lenne ez, ha olyasvalaki ölel meg bennünket, akit szeretünk.

A Teremtőtől csak két dolog jön felénk: Fény és szeretet, de nem érezzük, és nem tudjuk elfogadni. Felülről mindig Fény érkezik hozzánk, annak érdekében, hogy kitöltse a közös vágyát az egész világnak, és a teljes világmindenségnek mindenütt. Ez a Fény módszeresen fejleszti ezt a vágyat, a cél irányába, amely a Fénnyel önmagával való forma egyezés.

Ha a teremtmény önmaga megszervezi magát itt alul, egy megfelelő módon, akkor egy jó hozzáállást tapasztalhat felülről.  Ha nem, akkor az ellenkezőjét fogja tapasztalni.

Minden kizárólag a személyen múlik! Semmit nem változik meg felülről. Még ha azt mondjuk, hogy meg tudunk valamit változtatni az imádságunkkal, ahogy MAN –t emelünk fel, és választ kapunk felülről. MAD, amely Fényt hoz nekünk, és amely visszavisz bennünket a Forráshoz és megváltoztat bennünket, mindez a legkevésbé sem befolyásolja a Felső Fény hatását.

Az összes változás csak relatív módon történik, a mi érzékelésünkben. Nem lényeges mi mozgatja a vonatot előre és semmi nem tudja sem megállítani, sem lelassítani.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,133 seconds.