Dr. Michael Laitman

A gonosszá vált jóság

Báál HaSzulam, “Bevezető a Tíz Szfira Tanulmányába”, 144. pont: Ezáltal az Ő irányításának a megértése minden jó oka, és a megértés hiánya minden gonosz oka. Ebből az következik, hogy ez az a tengely amely körül a világ összes népessége forog, jobb vagy rosszabb irányban.

Mi nem értjük meg a Teremtő irányítását, nem tiszta számunkra hogyan is érez Ő irányunkban. Ennél fogva mi állandóan könyörgünk Neki valamiért: “Nos hol vagy Te, a Jó aki csak Jót cselekszik?!”

És mit kapunk válaszként? “Én Jó vagyok, és nektek állandóan Jót adok, de ti mit kezdtek mindazzal?! Ti magatokhoz veszitek mindezt a Jót amit én küldök, és azt gonosszá változtatjátok, és a Fény és a szerető melegség helyett lángoló tűzeket kaptok. Ti vagytok azok akik nem öltöztetitek a Hocha (Bölcsesség) Fényét a Hasszadim (Kegyelem) Fényébe, és ezért van az, hogy a Hasszadim Fénye helyett pusztító tűzet éltek át”.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.