Dr. Michael Laitman

Egy személy kifínomult “ízléssel”.

Bálványimádás azt gondolni, hogy a Teremtő képes megváltozni. Írva van: “Én nem változtattam meg HaVaYah-mat”.

A Teremtő a szigorú törvények egy rendszerét hozta létre, és “a Felső Fény abszolút nyugalomban marad”. A vágy ugyancsak úgy van megteremtve ahogy létezik, az csak tovább fejlődik a Fény által, és egyre jobban megismeri (érzi) magát, magát a Fényhez hasonlítva.

A Fény befolyásolja a vágyat, behatol abba, és keresztül megy annak összes rétegén: O-1-2-3-4. És amikor eléri a 4. szintet (Behina Dalet), csak ott jelenik meg a szabad választás bennünk. De mindez kizárólag abból áll, hogy megváltoztathatjuk attitűdünket. Azonban attitűdünk megváltoztatásával megváltoztatjuk az érzékelésünket.

Ábrában található kifejezések balról jobbra: munka, jó, szabad választás, Természet, gonosz, történelem, ízlelés

Amennyiben mi meg akarjuk érteni a Teremtőt, és olyanná akarunk válni, mint Ő, akkor elkezdjük érezni az Ő jóságát. Báál HaSzulam írja a “Tíz Szfira Tanulmányainak Bevezetője”-ben, hogy az egyetlen problémánk az, hogy nem értjük meg az Ő irányítását.

MI a Természettel (Teremtő) szemben állunk, szóval kinek és kiről akarunk panaszkodni? A mi teljes történelmünk során, mi a O-1-2-3 lépcsőin keresztül fejlődtünk, mint kövületi, növényi és állati szintjei a természetnek. Mi arra voltunk kényszerülve, hogy öntudatlan módon fejlődjünk, vagy a fájdalom nyomása, vagy az élvezet vonzása által. De amikor elérünk a 4. szintre, meg kell ismertessük magunkat ezzel a folyamattal, és abból tanulnunk kell a cselekedetek Végrehajtójáról.

Más szóval tanulnunk kell az Ő munkájáról, meg kell értsük mit cselekszik, azaz hogyan változtat át minket az adakozás érdekében, azaz, hogy olyanná váljunk, mint Ő. És akkor “Az Ő cselekedeteiből megismerjük Őt”. És amikor megismertük Őt, elkezdjük Őt igazolni, és magunk is hasonlóvá válunk Hozzá, azaz felemelkedünk az Ő szintjére.

És mindez a szándékon múlik. Mindez nem csak egy attitűd, a szándéknak köszönhetően mi elkezdjük megismerni a Teremtőt, és elkezdjük érezni cselekedeteit magunkon belül, hiteles formájukban.

Amikor én önzőségem fölé emelkedem, és megszorítást teszek, és létrehozom a szűrőt és a Visszavert Fényt, akkor azonossá válok a Fénnyel! Mindeközben elkezdem érezni az Ő valódi attitűdjét irányomban.

A Fényben amely belém öltözik, én “ízeket” (Taamin) észlelek, vagyis a Teremtő attitűdjét irányomban: mi az amit Ő elvár tőlrm, és hogy Ő hogyan érez irányomban. Én megismerem a Forrást, ahonnan minden elérkezik hozzám, és ennél fogva én hozzá olvadok. Én elkezdek élni a saját vágyaim helyett az Ő vágyai által.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,627 seconds.