Dr. Michael Laitman

Segítségünk a világ számára

Kérdés:

Hogyan érthetjük meg a Resimókat (spirituális géneket, emlékpontokat) a spirituális munkában? Képesek vagyunk azokat érzékelni, megérteni?

Válaszom:

Én nem hallom ahogy azok “kattannak”, de érzem ahogy magam megváltozom egyik pillanatról a másikra. Ezek a változások a Resimók eredményei, melyek felébrednek a lánc mentén, mely lánc lelkemnek a Vágtelenségből a mi világunkba való leszállása alatt épült. Most én visszaemelkedem ugyanazon szintek mentén, de csakis azzal a feltétellel, hogy a Fény eljön és a Resimók megváltoznak.

A valóságban mindenki felemelkedik ezen a létrán, de minden egyes személy ezt másképpen teszi: vagy a szenvedés útján, vagy a Tóra útján. A Fény ráömlik mindenkire, de minden egyes személy azt képességeinek megfelelően használja fel. Ezen az intergált, egységes rendszeren belül, mi mindannyian befolyásoljuk egymást, ennél fogva az egyéni korrekció az úton összefonódik a csoportos és az univerzális korrekciókkal.

Amennyiben mi képesek lennénk az egész rendszert madártávlatból szemlélni, és megkülönböztetni a rendszer fejlődésének összes fázisát, akkor láthatnánk a világ eseményei közötti kapcsolatokat, és megértenénk a komplex rendszeren belül hogy haladnak annak egyes részei a korrekció felé. És mindez ugyancsak vagy a szenvedés, vagy a Tóra útja alapján történik.

Emellett látnánk, hogy azáltal, hogy együtt dolgozunk, mi felébresztjük a világot egyre nagyobb mértékben belülről, azáltal segítve mindenkinek, hogy a megfelelő lépéseket tegyék. Így a világ a cél felé gyorsan és könnyedén halad, a hosszadalmas és fájdalmas út helyett.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,143 seconds.