Dr. Michael Laitman

A csalogató Fény

Kérdés:

Honnan származnak a vágyaim?

Válaszom:

Az összes vágy a felső Parcuf-tól érkezik, mely belénk öltözik és felébreszt minket. A mi vágyunk az a Fény, mely a Felsőtől terjedt ki, egy gyengécske ragyogás mely beindítja a vágyat. Végül is mi magunk csak egy adag vágy vagyunk, hasonlóan egy halom fémhez. Amikor a Fény leereszkedik ránk, az elkezd minket “felmelegíteni”, velünk valamit csinálni.

Honnan kapjuk azt az érzést, hogy valamit akarunk? A Fény mely már jelen van bennünk elkezd vonzani minket, még akkor is ha mindeddig csak hátulsó oldalával. Azokról a vágyakról szólva, melyeket a Fény nem tölt ki, azokat a vágyakat egyszerűen nem érzékeljük.

MI a Végtelen Világ Malchut-jában létezünk ebben a pillanatban is. Akkor mi van? Mit is érzékelünk? Csak ezt a korporeális világot semmi többet. Miért van ez így? Ezen az apró helyen kívül, a bennem levő összes többi vágyak nincsenek beragyogtatva, és ezért van az hogy nem érzem őket. Még csak egyátalán nem is vonzódom irányukban.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,636 seconds.