Dr. Michael Laitman

Hozd vissza magad az életbe

Kérdés:

Miért nem rendezte a Teremtő úgy, hogy mi már most mindenkit úgy érezzünk mint a saját testünk szerveit?

Válaszom:

Ez azért van, mivel nekünk az adakozás formáját annak ellentétéből kell felfedezzük. A gyűlöletből, megszerzésből, és mások kihasználásából kell megszerezzük a szeretet és egységet.

Képzeljük el, hogy hirtelen azt találjuk, hogy legnagyobb ellenségünk, akit össze akartunk zúzni, és ki akartuk irtani az összes lehetséges kivégzési technikával, az igazából saját gyermekünk, akiről semmit nem tudtunk mindeddig, akár egy mozifilmben.

Nem értjük mindezt meg most, de próbálunk belépni a csoportba és képzeljük el, hogy ráhangoljuk magunkat a közös belső vágyra. Ne nézzük az arcokat, hanem csak a vágyat nézzük melyen mindenki osztozik, és merüljünk el abban. És akkor azon a vágyon keresztül érezni fogjuk, hogy különleges lelkek által vagyunk körbevéve, és csak mi vagyunk azok, akik mindezt oldalról figyeljük. Próbáljunk meg belépni közéjük és magunkat teljesen eltörölni, megszüntetni.

Ezen az ön-megsemmísitésen keresztül kezdünk el élni! Maradjunk meg ebben a gondolatban állandóan, hogy az ne hagyja el az elménket. Hozzuk meg a döntést, hogy mostantól ez az ahogy a világra akarok tekinteni.

Próbáljunk meg megmaradni ebben az érzékelésben holnapig, állandóan megújítva azt, és a képet újra és újra visszahozva. És akkor a következő leckén már készen állunk arra, hogy azt életre keltsük! Elképzeljük majd, hogy mi is történik a vágyakon belül, melyek össze vannak kapcsolódva egymással: hogy az AB és SAG Parcufai hogyan működnek, és Rabbi Simon mit is mond barátainak. Mindaz csakis arról a vágyról beszél, és az annak részei közötti kapcsolatról.

A vágyak melyek tiszták vagy tisztátlanok, korrigáltak, vagy korrigálatlanok, minden egyetlen egy rendszeren belül található, mely rendszert most felfedjük. Mi az életet akarjuk felfedni, az életerőt ebben a rendszerben, és magunkat azon belül, valamint hogy megértsük mindaz hogyan is működik. Pontosan ez az amiről az összes Kabbala könyv beszél, és ezt akarjuk felfedezni.

Amikor a vágy összes részei közötti kapcsolat és harmónia amelyen keresztül azok működnek felfedődik, a gyakorlati felfedezése ennek a korrekt működő kapcsolatnak van a Teremtő felfedezésének nevezve. Ezek után a Teremtő, vagy ez a kapcsolat egyre nagyobb mértékben jelenik meg, tűnik elő, amely a világok szintjein keresztül történő felemelkedést jelzi a Teremtő még nyilvánvalóbb felfedezése irányában.

A Teremtő neve az, hogy Bo-Reh, mely azt jelenti, hogy “jöjj és láss”, azaz lássuk azt meg, hogy a rendszer hogyan működik a kölcsönös adakozásban, hogy a Fény hogyan működik a vágyakon, vagy edényeken (Kelim) belül.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.