Dr. Michael Laitman

Az összes kérdések, kérelmek forrása

“Bevezető a Zohár Könyvéhez,” “Ki teremtette meg ezeket” cikk, 8. pont: És létezik egy másik, alul, mely MA-nak van nevezve. Mi a kapcsolat az egyik és a másik között? AZ első, mely MI-nek van nevezve az rejtve van. Egy kérdés, kérelem létezik benne. Mivel az ember kérdezett és kutatott, hogy keressen és megtudjon szintről szintre az összes szintek végéig, a Malchut-ig, ahogy elérkezett oda, ő MA (héberül “micsoda”), azaz “Mit tudtál meg?”, “Mit figyeltél meg?”, “Mit kutattál?”. Végül is minden ugyanúgy el van rejtve mint korábban.

Ez egy példája annak, hogy a Felső hogyan ébreszti fel a kérdéseket, kérelmeket az alsóban azáltal hogy beleöltözik abba. Ahol nem ébrednek fel kérdések, kérelmek, ott nem öltözünk rá a Felsőre, és ezáltal nincsenek kérdéseink. MIndaz a GAR de Bina, ahol minden Hafetz Heszed (az aki semmit sem akar saját magának, kegyelemben, adakozásban talál boldogságot). A Hafetz Heszed-nek nincsenek kérdései, ő csak lojális, és ennyi az egész.

Ez alatt a szint alatt, a ZAT de Bina-ban felébrednek a kérdések: Miért?, Minek az érdekében? Mit érdemes, és mit nem? Ezek mindazok a kérdések melyek felébredhetnek az alsóban annak érdekében, hogy választ kapjanak. Ezért hívjuk azt úgy, hogy a “mennyország vége”. A személy képes oda felemelkedni, és azt felfedni. Ez a YESHSUT, a mi felső otthonunk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,147 seconds.