Dr. Michael Laitman

A spirituális emelkedés helyes képlete

Kérdés:

Hogyan nyugtassuk le az egót, ami állandó kielégülést keres?

Válasz:

Soha nem lesz képes senki túllépni az egóján, a saját ereje által. Még ha azt is gondolja, hogy a múltban képes volt tenni, az is csak egy illúzió volt. Azonban egyszerűen az történt, hogy a kapni akarás vágyai kitöltésre kerültek ezekben a helyzetekben.

Mi egy felkészülési perióduson megyünk át, és ennek az első állomásán úgy néz ki, mintha képesek lennénk elérni az előre haladásban valamit a saját erőnk által a tudás segítségével, a saját magunkon való túllépés által. De mindennek vége, amikor a vágyunk valamilyen kielégülést kap. Azonban ennélkül a vágy nélkül a személy nem lenne képes tanulni, és összegyűjteni az alapokat a spirituális munka kezdetéhez. Más szavakkal, először a személyt az egója vezeti, és ezt nevezzük a bőség hét évének.”

Akkor hirtelen a személy tanulási vágya lehűl, kifogy az üzemanyag, és minden fárasztani kezdi. Ekkor lép be a második periódusába a felkészülési időszaknak. Többé nem vezeti az egója, új ingerre van szüksége, a szándékkal való tanulásra, és a környezetre.

Most a csoporttól kapott erő által kell előre haladnia, és nem a saját vágyától hajtva. A tanulmányainak célja, nem lehet a tudás megszerzése, sokkal inkább a helyes szándék felépítése, amelyet a csoporttól kap meg a személy. Egyesülnie kell, a csoporttal a Teremtő feltárásának érdekében.

Eddig ezt önmaga érdekében tette a személy. Azonban ennek a munkának a folyamatos végzése, és az ennek eredményeképpen megjelenő Fény befolyása által, fokozatosan érezni kezdi, hogy az adakozás jó. Megkapja az adakozás vágyát a csoporttól, és az erre a minőségre irányuló igény, a tanulás által kezdődik. Az adakozás szabaddá tesz az egótól, a gonosz hajlamtól, és a testi élet fölé emel.

Később, a Felső Fény befolyása, és a csoportban a barátokhoz való kapcsolódás miatt a személy elkezdi megérteni, hogy a célja nem csak a Teremtő és a spirituális világ feltárása, hanem ennél sokkal fontosabb a Vele való összetapadás, a Teremtőnek való adakozás, a Tőle való megszerzés ellenében. Az egyesülés Izraellel, a Tórával és a Teremtővel – ami egy – és a Teremtőnek való örömszerzésre való törekvés által, a személy megszerzi a perfekt képletét a spirituális emelkedésének.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.