Dr. Michael Laitman

A spirituális trió

Kérdés:

Mi a különbség a  “Zivug de Hakaa” (ütéses párzás) és a “Bitus” (ütközés)között?

A válasz:

Zivug -nak nevezzük két szellemiségi tárgy összeolvadását, melyek nem ellentétesek egymással és alaki, hajlandósági, cél-azonosság által párkapcsolatra, házasságra lépnek.

Hasonló ahhoz ez, amikor két ember egy közös vágyban (szellemileg) egyesül. A köztük uralkodó önző megtörtség erői miatt folyton összeütközések, feszültségek vannak köztük, De felfedezik, hogy nem tudják egyénileg elérni a célt. Ha csak magamban akarok előrelépni, falba ütközöm. Ha a társ maga akar előrelépni, ő is egy torlaszhoz ér el.

Mit lehet tenni? Ekkor kell lenulláznom az ego-t, őneki meg az övét. Amilyen fokon sikerül ez, annyira tudunk egyesülni, s annyira érjük el a célt.

Ez az Adó feltétele, mert a cél csak minden társ kölcsönös egymásra-figyelésével érhető el; hisz maga a cél a józás késztés, az Adás. Akarod ezt? Rajta! Szűrd meg az egódat, s ezzel épül fel az Adás hordozó kelyhe, a Kli. Amilyen fokon eléred ezt, megtölt majd az Adás Fénye.

Ennek egy feltétele van: ha én lenullázom az önzésemet, s a többiek is erre törekszenek. Vagyis megütöm az egó-t (Hakaa) a másik meg a magáét üti, s ez tehát párosítja a két ütést  (Zivug de Hakaa). Én az egóm ellen magamat ütöm belül, de a rajtam kívül állóval párban /Zivug/.

No persze felmerül a kérdés: hogyan jön létre a párzás, a  Zivug akkor is, ha az egóm megütése után sem akarok párba kerülni a másikkal? Azért van ez, mert az egómra mért ütés (a vágyak megszűrése) bevonzza a javító Fényt s ez párosításra egységre vezet, Zivug-ra.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,685 seconds.