Dr. Michael Laitman

Akárki képes hozzáadott erőfeszítésre

Elég ha van vágyunk a társulásra, majd a Fény fog társítani. Ezek a vágyak évezredek óta érlelődnek bennünk s most fejlődött ki az ismeretlen felé vonzó pont a szívben.

De ez nem elég! Kétpólusú a hatás, hasadt a vágy: az egyik az evilág felé vonz, a másik, a  “pont a szívben,” pont az ellenkező irányba a szellemiség felé. Mit tegyünk e bipoláris vággyal?

A mit tehetünk:L egyiket a másik fölé rendeljük. Ezért társulunk egy csoporthoz, hogy a szívpont vágyát erősítsük. A csoport érdekében kifejtett erőfeszítésből nyerem a plusz erőt, azzal, hogy nem akarok berontani a szellemiség világába, hanem elfogadom a  feltételeket, szabályokat, “a társ szeretete vezet az Adó szeretetéhez”. Vagyis a közös vágy felé teszem az erőfeszítést.

Aztán a társaktól kapom meg azt  az erőt, amiben benne van az én szívpontom, felturbózva az ő erejükkel. Ezt nevezzük szellemiségi hajlandóságnak (Istotekut). Az induló vágya   Racon. Tehát ezért mondják a kabbalisták, hogy a Felső Erő világai eléréséhez kell vágy és hajlandóság: “Racon ve Istotekut” (see Part 1, Talmud Eszer Szefirot).

A felső Erő fénye ezen a hajlandóságon épül fel, ami a természetes önző vágyaim fölé épül, szűrőként és kijavítást hoz bennem: társít a többiekkel egy közös vágyba, amiben feltárul az Adó, a teremtő.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

66 queries in 0,659 seconds.