Dr. Michael Laitman

A természet kozmikus törvénye

Ma már a legtöbb ember érti, hogy csak egyetlen erő működik a világban: nevezzük a Természet erejének. Többféle néven nevezik: egyetlen Erő vagy egyetlen Isten. De ez nem személy, hanem törvény: a természet kozmikus egyenlete, amit Einstein fedezett föl, mikor minden más egyenletet egyesíteni akart.

A Kabbalah felfedezte ezt a kozmikus egyenletet évezredekkel ezelőtt: egyik oldalon a Fény (Y) s másikon a Kapó Akarat (X) és közében a fukció (F) szorzójele, ami egyenlíti őket: ez az anti-ego szűrőernyő. Elegáns, egyszerű képlet!

A vágyunkat “megszorozza” a szűrő (mászách) és egyenlő lesz a Fénnyel, amit ezzel az egyenlettel tudunk megkapni. Nincs e három elemen kívül semmi!

De a Fény az állandó, nem változik. Közben a vágy folyton változik. de tőlünk függetlenül. nekünk csak a szűrőt kell fenntartanunk: az egyensúlyt a Fény és a Vágy közt.

A természetben csak ez az egyenlet működik. A többi törvény ebből ered: a kémi,a fizika (a vágy ásvány-szintje) a botanika és biológia (a növényi szint) a zoológia és az orvostudomány (állati szint) és lélektan (az emberi érzékelés tana) s a beszélő szint is (a  felső erő szintje), mind eszerint működik.

Mindent ez az elegáns egyenlet ír le. Kár, hogy Einstein nincs velünk ma: végre megnyugodna. De az biztos, hogy jó felé tapogatózott, hisz ezt a két dolgot akarta összekapcsolni:a  Fényt (életet) és a Tömeget (anyagot, vágyat).

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,216 seconds.