Dr. Michael Laitman

Adásban vagyok: kell több?

Kérdés:

A betűk “szellemiségi” szinten mit jelentenek?

A válasz:

Lényegében a betűk erők, tulajdonságok, a Malkutra ható felső hatás erői. A Malkutper se, önmagában az összes lélek egysége, társulása. Ennek az egységnek tartalmaznia kell a 22 betűt és sz 5 véghangzót (MaNCi-PeCh), a sokféle tórai megjelenésükkel együtt: kezdve az első szó (Beresit) B betűjével s az utolsó szó (Izráél) L betűjéig.

Kérdés, hogy mi az alapbetű, aminek megkapásával elérjük a teljes kijavulást? A javítást intéző szerkezet, a Bina tulajdonságait és a teremtővel való dialógust, melynek fő betűi a Szamech (ס) és a Mem (מ), még ezek sem garantálják a sikert.

Szamech szimbolizálja a felső részét a  Bina (Értelem) szfirának. (Szám-gömbnek). Az első látásra ez a legmagasabbnak tűnik. nem kaar magának semmit, csaka dást akar, részévé válni az Adónak, a vágyak fölötti létszint ez, oda nem ér el az anyag robbanása.

Mem tartalmazza végső formájában a Szamech-ot; mi több, tele van mások vágyaival akiknek képes leszek adni.  Mi lehet még efölött, ha másra már nem vágyom, s úgy törődöm másokkal, mint egy anya a gyermekével ?

Tehát a  Szamech és a Mem minden adás-feltételt teljesít: a félelem miatti megbánást és a szeretet miatti megbánást is képviselik. Miért nem tudnak minket ők kijavítani, mi hiányzik belőlük?

Csakis a Bét betű hiányzik (ב) szimbóluma az áldásnak (bráchá) , a varászlatos tulajdonság ez, a Felső Erő különlegessége. Mutatja, hogy nem számít semmi: se a lélek, se a szív, se a tanulásra fordított idő, nem, semmi, amibe bele tudunk gondolni. Egyik sem visz át a szellemiség adó-világába.

Ez a fő mondanivalója a Zohár bevezetésének betűkről szóló cikkének. Hogy csak az áldás segíthet.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.