Dr. Michael Laitman

Ha valaki egy hős…

Kérdés:

Az utóbbi időben fáradságot érzek, és elalszom a reggeli leckéken.. Nem azt jelenti ez, hogy a célra irányuló vágyam, nem elég erős?

Válasz:

Mindenekelőtt, minden Felülről, a Teremtőtől érkező állapotot el kell fogadnunk, mivel „Nincsen senki Rajta kívül.” Ha minden állapothoz, úgy állok hozzá, mint egy nagyon konstruktív, a Teremtőtől érkező dologhoz, ami előre vezet engem, a cél irányába, akkor ez már rögtön egy alkalmas állapot, ami épít engem. Ezzel kapcsolatosan semmi nem múlik, az állapoton magán, hanem kizárólag az én hozzáállásomon ehhez: Kitől jön ez?

Lényegtelen, melyik állapotban vagyok – jó, vagy rossz, közepes vagy egy olyan, amiből hiányzik minden indíték, még ha benne is maradok több hónapra. Ha én mindig úgy fogom fel, hogy ez egy helyes állapot, a feltárásra, a korrekcióra, és az előrehaladásra, akkor nem kell aggódnom, mi történik éppen.

Mindig MAN-t, emelek, hogy a szándékban maradjak, és a Felső válaszából megkapom a MADOT, a következő nekem szánt állapotot. Ezért, mindenre figyelnünk kell, ami a Felsőtől érkezik hozzánk, mint áldás. A szándék tőlem származik, miközben az állapot a Felsőtől.

Ezért kell mindenre figyelnünk, ami a Felsőtől érkezik hozzánk, mint áldás. Bármi is jön hozzánk, bármikor, mert elkerülhetetlenül megérkezik Tőle, aki jóságos és jót cselekszik, és akin kívül senki nincs. Úgy kell kezelnem minden állapotot, mint szükséges dolgot, az utamon..

Ha folyamatosan változom, és még mélyebbre megyek a tanulásban, a csoportban és a szándékban, akkor nem kell aggódnom azért, hogy mit kapok felülről. Éppen ellenkezőleg, minden pillanatban lehetséges, hogy kapok egy kemény bánásmódot (Gevurot) a Teremtőtől, de megértem, hogy pontosan ez az, ami előrevisz engem. Végül is ez az, ahogy egy komoly emberrel bánni kell, akitől elvárjuk a fejlődést, ezzel ellentétben ott a csecsemő, akit gyengéden kell kezelni, és semmit nem szabad tőle elvárni. Így minden attól függ, hogy a személy egy hős, vagy nem….

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.