Dr. Michael Laitman

Mit jelent nekem a megmentés?

Irva van, hogy aki kinyit egy kabbalista könyvet, az a lelke megmentésére vágyik. Hiszen az élet értelmére kérdez rá, meg akar menekülni a halálnál is rosszabb üresség érzésétől. Látjuk, hogy az emberiség egyre közelebb kerül ehhez az állapothoz.

Mikor valaki a szíve mélyéből kéri a társulást, akkor mi is lesz az ő javítása? Ez a probléma egésze: jól képzeli el a megmentést, amire vágyik? A jelentése azonos számára az önzés fölé emelkedéssel, ami azonos a másokkal való társulással, ami által a valóság egyetlen egésszé olvad össze? érti, hogy nem használhatja többé a kapó-edényeket ? Hisz nincs értelme a befogadásnak, a belül-tartásnak, megszerzésnek.

Ha valaki többet akar, ez már csak az adó-edényekben lehetséges, a kifelé irányuló kélim-ben, kehelyben. Akkor a segítségkérés azt jelenti: “ments meg a vágytól, amely mindent beszív és nem ad kifelé semmit!”

Ha valakinek a szíve már kifelé fordult, ki akar jönni magából, az önközpontúságból, s kapcsolatra lépne mindenkivel és abban keresi élete értelmét, akkor ez helyes hajlandóság, szándék, s akkor jön egy új fény, megvilágítja neki a Forráshoz vezető utat.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,616 seconds.