Dr. Michael Laitman

Az ég nem a határ

A TES bevezetőjében Baal HaSulam elmagyarázza, hogy minden az erőfeszítéstől függ. De ez nem egyszerű erőfeszítés. Amikor valaki elkezdi a kabbala bölcsességét tanulmányozni, semmilyen fogalma nincs a spirituális világról.

Ezért a kezdetekben a szokásos módon tesz erőfeszítéseket, és nem nagyon tud másképpen tenni. Kész befektetni az erejét, az összegyűjtött tudását, intellektusát, és érzéseit, anélkül, hogy felismerné, hogy ez az ösvény, az ő személyes csomagja, nem fog együttműködni. Annak érdekében, hogy elérkezzünk a spirituális világhoz, érvényesíteni kell, ami felülről érkezik.

Azonban fokozatosan, a tanulás és a csoport elvégzi a saját munkáját, és a személy elkezdi megérteni, hogy az általános megoldás nem működik itt. Ezt hallotta korábban, de csak most érti meg gyakorlatban, hogy fel kell tárnia minden részletét az új világképnek önmagában.  ,

Csalódást érez, a logikai megközelítésben, és az érzések játékában. Felfedezi, hogy minden, amivel rendelkezik, egyáltalán nem illik bele a spirituális fejlődésbe. Új vágyakra (Kelim) van szüksége, amelyeket nem talál meg magában, hanem felülről kell megszereznie.

Ezen a módon a Fény, amely a tanulás közben érkezik, megváltoztatja a személyt. De ezt csak az eredményen át látja, a belső változás által, és az új úton át összeköti magát az adakozással. A kabbalisták elmagyaráztak mindent nekünk, csak mi nem igazán akarjuk alkalmazni mindezt: nem kell nagyok okosnak lenni, annak megértéséhez, hogy az intellektusunk, egyáltalán nem illik bele a spirituális világba.

Több ezer éven át fejlődtünk, generációról generációra, és mindegyik okosabb volt, mint az őt megelőző. Mi magunk, láthatjuk, hogy a gyermekeink mennyire könnyen megragadnak mindent, ami elér bennünket, egyre nagyobb nehézségeket jelentve.

Meg kell érteni, hogy ez az egész folyamata az egoisztikus növekedésnek, szándékosan viszi a személyt a kétségbeeséshez, amikor semmi nem lesz már, amit adhatna a világ. Eljutok a következtetéshez, hogy bármi, amit a világ képes ajánlani, nem elegendő a számomra, így elértem a plafont, az út végét.

Ezen a módon, valami magasabb felé törekszem, olyasmit szeretnék, ami a „plafon” felett van. Ez van olyankor, ha a szívben lévő pont elkezd beszélni bennem. Tehát, hogyan emelkedhetek arra a helyre, amely hív engem magához? Ezt, nem tudom.

Egy új vágy vár ott engem, teljesen új érzékelési eszközökkel, új érzéssel, és új intellektussal. De ezeket még is meg kell szereznem. Ezért érkezem mega kabbala bölcsességéhez, a csoporthoz, és a tanárhoz.

Korrekt módon használva ezeket az eszközöket, bevonzom a Reformáló Fényt, és kizárólag ez a Fény vezet el engem a célhoz..

Az új érzés, és az új intellektus formálódik, születik, és emelkedik bennem, és elkezdem a világot, egy újfajta módon látni. Az előző, régi kép folyamatosan csökkenti a méretét, és az új kép veszi át a helyét. Ez, tényleg egy új világ.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,652 seconds.