Dr. Michael Laitman

Én fáradoztam és megkaptam.

Ha nincs fájdalom, nincs haszon és gyarapodás” ahogy a mondás tartja. Bármilyen célt választok, amit követek, legyen az jó vagy rossz, erőfeszítéseket igényel. A munkások fáradoznak a saját munkájukon, ahogy a tolvajok, tudósok, atléták, és így tovább. Minden beteljesült vágy munkát igényel.

Végül is a teremtmény élvezetre irányuló vágyból áll, és hasonlóan bármely más anyaghoz nyugalomra törekszik. Ezért bármely mozgás (cselekedet) energiát igényel tőlünk. Ez a szabály irányítja minden szintjét a természetnek, az ásványitól a beszélőig. .

A mi világunkban, párhuzamosan az egoizmus növekedésével, több és több erőfeszítést teszünk annak érdekében, hogy elérjük a vágyott eredményt, és gyarapítsuk az élvezetet.

A spirituális világ leírása során a kabbalisták szintén hangsúlyozták ezt a szabályt: „a szenvedés mértéke határozza meg a jutalom mértékét.” “Én fáradoztam és megkaptam.” Ez a meghatározás továbbra is ugyanaz, de tartalmaz egy rendelkezést: spirituális cselekedetek az élvezetekre irányuló vágyakon kívül kerülnek végrehajtásra.

Az emberi szintek vágya után, a Teremtővel való azonosság utáni sóvárgás, és az Ő feltárásának igénye jelenik meg bennem, és találok egy csoportot, a fejlődésem folytatódik a következő pontokkal alapján:

Tanulmányozom a kabbala bölcsességét a csoportban, az egység érdekében.

Az egoizmusom kizárólag a tanulás adta módon növekszik. Ez egy teljesen különböző ego, más, mint a hétköznapi egoizmusa a fizikai világnak. Ahogy ez növekszik, elkezdem megérteni, mennyire nem felelek meg a célnak, az adakozásnak. Felfedezem a gyűlöletemet a barátok és az egyesülés irányába.

Tudatossá kell válnom a cél fontosságának felismerésében, és ez a tudatosság a tanulásból és a csoportból jön.

Válságba zuhanok, és nem tudom mit tegyek, amikor ezt felismerem, szükségem van a Körbeölelő Fény segítségére (Ohr Makif).

Elkezdek másképpen tanulni, a Körbeölelő Fény bevonzása érdekében (Ohr Makif) a csoportban.

És akkor megtalálom!

Ez nem egyszerű, megvalósítani az egoizmust a spirituális úton, ahogy az anyagi világban van. Ebben a világban, egyszerűen teszek egy erőfeszítést, hogy elérjem az eredményt.

Ezzel ellentétben, a spirituális növekedés igényli az egoizmus növekedését, amely ellenáll az egységnek másokkal. Ezzel párhuzamosan, az adakozás fontosságának is nőnie kell, különben miért fáradoznék?

A Körülölelő Fény bevonzása érdekében tanulok (Ohr Makif), és csak akkor találok meg, mire vágyom. Mi ez, amit találok?  adakozás.


Így megszerezzük a második természetet. A kapni akarással kezdtük, de a végén a természetünk adakozóvá vált. Miközben keresünk, ki kell fejtenünk a saját erőfeszítésünket, a Körbeölelő Fény befolyása irányába. ,

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.