Dr. Michael Laitman

Gyakorlás a Teremtő felügyelete alatt

Kérdés:

Állandóan belső zavarok vannak jelen az oldalunkon, a Fáraó mely arra késztet minket hogy elfeledkezzünk a Teremtőről. Hogyan kűzdhetünk ellene?

Válaszom:

Szeretnünk kell a zavarokat! Azaz gyűlölnünk kell őket, de szeretettel! Ez olyan mintha felfedeznénk egy betegséget, és egyrészről örülünk hogy felfedeztük azt, míg másrészről gyűlöljük a betegséget magát.

Bármilyen zavar a Teremtő hírnöke, arra szánva hogy irányítson minket, megformáljon minket, hogy minket rendbe szedjen, és hogy nekünk egy meghatározott alakot adjon. Minden csak attól az Egy Erőtől származik, mely Jó mely csak Jót cselekszik. Ennél fogva amennyiben én most bármilyen rossz választ kapok, rossz reakciót, vagy a szív elnehezülését, akkor még ha én nem is szeretem azt, legalább örömmel kell hogy mindazt üdvözöljem.

Mégis nem szabad, hogy mi elmerüljünk ezen zavarokon belül, hanem inkább föléjük kell, hogy emelkedjünk. Mindegyiket segítségként kell, hogy elfogadjuk.

Hogyan másként cselekedhetnénk? Képzeljük el, hogy atléták vagyunk, és egy edző áll mellettünk, aki azt mondja, hogy tíz alkalommal fel kell ugorjunk. De mi elkezdünk ellenkezni, és vitázni, hogy nem akarunk ugrani.

Akkor az edző még több gyakorlatot ad nekünk és mi megint visszautasítjuk azok elvégzését. Azt gondoljuk hogy egy ilyen atléta bármilyen eredményt is elérhet? Pedig mi is pontosan így viselkedünk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.