Dr. Michael Laitman

Hogyan lehet a biztonságot és a szabadságot gyarapítani

Kérdés:

Valahányszor elkezdtem kabbalát tanulni, kicsinységet éreztem, mintha egy kicsiny embrió lennék, és egyre kevesebb és kevesebb biztonságot éreztem, ahogy az idő telt. Hol tudok gyorsan valódi biztonságot szerezni, ebben az egyedülálló erőben, amely az egész univerzumot ellenőrzi, az összes problémát elém állítja, és az egyetlen támogató forrásom?

Válasz:

Általában a vallásban talál az ember biztonságot, amikor azt hiszi, hogy van egy Teremtő, aki jóságos, aki gondját viseli, és akinek hihet. Ez a világkép nagyon mélyre van elültetve az emberben, és támogatja őt, és pont ezért a kabbalisták nem lépnek fel a vallások ellen.

Azonban eljön az idő, amikor az új vágy felébred az emberben, és nem tud többé megnyugodni a múltbeli vak hit által. Fejlődik, és túlnő ezen. Hagyományos cselekedetek nem elegendőek több é számára, meg akarja ismerni a Teremtőt!

Ideális esetben felül kell emelkednünk a valláson, (Dat) a tudáshoz (Daat) és megvalósítani ami írva van, “A Teremtő megismerését.” Azonban jelenleg még nem ez történik.

Jelenleg csak a kabbalista csoporttal való kapcsolaton keresztül érhető ez el. Nincs erre semmilyen más eszköz. A csoportnak kell annak a helynek lennie, ahol elérhető a Teremtő, az adakozás minősége.

A bizonytalanság érzékelése, kizárólag az adakozás minőségének hiányából érkezik. Mihelyt készek vagyunk adakozni, azonnal elkezdjük a teljes biztonságot érezni, és megszerezzük a szabadságot önmagunktól! Mindezt azért, mert az adakozás a Bina.

Akkor félelem nélkül élhetünk, és egyetlen dolog miatt kell csak aggódni, „Mikor érjük el az ősök tetteit, a saját tetteinken keresztül? Mikor leszek képes adakozni a Teremtő felé?” Vagy más szavakkal, mikor leszek képes, még a Binánál is magasabbra emelkedni? 

kn


Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.