Dr. Michael Laitman

Ne várjunk semmilyen részlehajlást a Természettől

Az utóbbi időben sokat hallottunk különböző bajokról, természeti csapásokról, mint például árvizek, hóviharok Európában, tüzek Oroszországban, hurrikánok az USÁ-ban és a jelenlegi tűz Izraelben. Az adott területek szakértői előrejelzik, hogy nehéz idők állnak az egész világ előtt, mert a globális problémák és a klímaváltozások, amelyek már elkezdődtek, hatalmas problémákat vonva maguk után.

Miért van mindez? Ez azért van, mert mi a természet részei vagyunk, és a szavak Gematriaja (numerikus megfeleltetés) alapján a „természet’ és a „Teremtő” szavak számértéke megegyezik.

Baal HaSulam magyarázza a“Szabadság” című cikkében, hogy úgy kell tekintenünk a Teremtőre, mint a természet törvényére. Nem hihetünk abban, hogy Ő megváltoztatja a törvényt, ha mi kérjük Őt erre. A kabbala bölcsei mindig is le akartak számolni ezzel az illúzióval, tehát abba kell hagynunk az abban való hitet, hogy bármilyen változás lehetséges, a Teremtő végcéljától.

Ő a kezdetektől jó, és jót akar; Megváltoztathatatlan és a hozzánk állása is megváltoztathatatlan. A Jóság Fénye leereszkedik hozzánk, csak gyengén növekszik, ahogy keresztülmegy a világokon és az elrejtéseken. EZ az, ahogy megszerezzük ezt, az érzékeinkben.

Amikor megkapjuk ezt a Fényt, áthatol a természetünkön, amely ellentétes vele, és teljesen a kani akarásra irányul. Így, mindaz a jóság, ami hozzánk érkezik, gonoszságba fordul, annak megfelelően, mennyire ellentétesek a minőségeink ezzel a jósággal. Ennek az oka az, hogy a Fény adakozás és szeretet, én viszont kani akarás és gyűlölet vagyok. A különbség miatt érzékelem a Fény jóságos befolyását gonosznak, annak különböző megnyilvánulási formáiban.

Az összes vágyam annyira egoista, a természetem miatt, hogy a kielégítésük érdekében kész vagyok felhasználni az egész világot. Mivel azonban csak a saját nagyszerűségemre használom őket, többet és többet fogok szenvedni az egyik generációról a másikra, az egyik évről a másikra, ahogyan nő az érzékenységem, fejlettebb és függetlenebb leszek.

Ebben az évszázadban az emberiség elérte azt az állapotot, ahol már nem tudja, hogyan lépjen tovább és hogyan kerüljön ki a halálos vég szorításából, ami saját maga sétált be. Mivel egy globális világban élünk, függünk egymástól, a létező legtöbb módon, miközben az egónk elválasztott és bezárt bennünket.

Amikor a jóság bőségesen ereszkedik ránk Felülről, az nem egy bizonyos embernek van szánva, hanem a közös, integrált egónak. Ezért saját magunkat okozunk  hatalmas szerencsétlenségeknek.

Habár megpróbáljuk ezt elkerülni, ahogy Baal HaSulam írja, a természet vagy a Teremtő, elkerülhetetlenül győzni fog, és rákényszerít bennünket a Vele való egyensúly törvényeinek elfogadására, és alkalmazására.

A kabbala tudománya nagyon egyszerűen magyarázza el ezt a törvényt. Azt mondja, hogy mivel a Teremtő befolyásol bennünket, azonban a világok rendszere, vagy szűrője, a Teremtő és köztünk van, aminek a célja az, hogy a Teremtő Fénye szelektíven áramoljon keresztül.

A törvényt, amelynek alapján a rendszer működik a Teremtőtől, a mi irányunkba, a forma egyezés, vagy egyensúly törvényének nevezzük. Kiderül, hogy azon a szinten, ahonnan éppen kapjuk a befolyást a Teremtőtől, ezeknek megfelelőnek kell lenni, és adakoznunk kell visszafelé az Ő irányába, ugyanazzal az erővel, annak érdekében, hogy egyensúlyba kerüljünk.

Mivel a Teremtő folyamatosan növeli a befolyását rajtunk, és ezért nekünk korrigálni kell magunkat egyre jobban és jobban. Ez az oka annak, hogy az egónk folyamatosan növekszik, egy speciális formulának megfelelően, ami a Teremtő végcélja megvalósulási folyamatának befolyása.

Azonban ha transzformáljuk az egónkat, az adakozás irányába, elérjük a formaegyezést Vele és akkor az egyensúly megvalósul. Akkor nem lényeges, mennyire befolyásol bennünket a Teremtő, ettől függetlenül helyes módon fogjuk érzékelni azt. Ő adakozik felém, és én adakozok Felé.

Különböző állapotba kerülni, megváltoztatni a természetünket, a mi egoisztikus vágyainkat adakozásra, szeretetre, törődésre és figyelemre a többi ember irányába, az egyetlen megoldási módszer a problémára. Ez az, ahogy el fogjuk érni a közös egyensúlyt: a természetünk lenyugszik, és az ember elkezd másképpen érezni.

Emellett, felfedezzük a Felső Dimenziót, a Felső Világot, és az egész rendszerét a világoknak, vagy szűrőknek, amelyek bennünk léteznek, miközben mi a Teremtővel való formaegyezésben és összetapadásban létezünk.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.