Dr. Michael Laitman

Kicsiben kezdeni és feltárni a végtelent

Egy valódi probléma, amikor egy vallásos, ortodox ember megragad a parancsolatok végrehajtásába, nem csodálkozik azon, mire is valók ezek, mi a teremtés célja, és mit akar a Teremtő tőlünk? A Teremtő azt akarja, hogy felfedezzük Őt és megismerjük!

A csak fizikai cselekedetekkel való megelégedettséggel valaki az egész világ problémáját növeli. Nem érti, milyen módon kell végrehajtani ezeket a fizikai parancsolatokat, károkozás nélkül. Azonban még ha így csinálná is őket, nem korrigál velük semmit, mert minden korrekció, a vágyakon belül helyezkedik el.

Ezért kell feltárnunk minden Reshimot (visszaemlékezést, spirituális felvételt), az összes belső törésünkön belül, kezdve a forrással. Ehhez mindannyiunknak el kell érnie a saját gyökerét, a Végtelen Világában. Nem lehet korrekció kivéve, ha a Teremtő felfedezésre kerül a személy belső vágyaiban. Kelim (edények). Ha nem tanulmányozza a kabbalát abból az okból, hogy feltárja a Teremtőt, nem fog előrehaladni.

Mindenki készen áll erre valamilyen mértékben, mivel mindenkinek van vágya erre. A személy végül egy embere, nem egy állat. Ez azt jelenti, fel kell emelnie a saját vágyát, a Teremtővel való azonosság szintjére. Ez minden, amit szükséges megtenni.  Elkezdeni, tanulni, a kezdeti, kicsiny vággyal, és meglátni milyen hatalmas és végtelen vágy kerül felfedezésre az emberen belül. Végül is minden lélek gyökere, a Végtelen Világban létezik.

Ez az, amiért a kabbala nincs elrejtve az ember elől. Éppen ellenkezőleg, biztosítani kell az embereknek minden szükséges dolgot, a tanuláshoz.

Most még nem képesek mindezt megérteni, de látni fogjuk, ahogy a dolgok hirtelen megváltoznak, és minden feltárul. Ez a bölcsesség nem fogható fel ésszel, elmével, hanem csak a vágyainkban és a vágy végtelen mindannyiunkban.

Valaki lehet fejletlen, élheti a legprimitívebb életet, valamilyen távoli helyen, azonban ha hirtelen a korrekció útja feltárul a számára, akkor teljesen meg fog változni, mivel ez a spirituális érzékelés eszköze. Ezért a kabbala nem lehet senki elől elrejtve.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.