Dr. Michael Laitman

Marad a szabad akarat, de a helyzet fokozódik

Kérdés:

Ha a lenti Parcuf sötétben van, honnan kap erőt, hogy fogadja a Fényt?

A válasz:

A lenti Parcufnak nyilván nincs ereje a felsőhöz emelkedni, de megkapja a vágyat erre. Az ember előbb kap egy Fenti ébresztést,de aztán neki magának kell ezt megvalósítania. Írva van: ” A Teremtő az ember kezét, a sorsra teszi és szól: “Ezt válaszd!”

Ha nem teszed, új esélyt kapsz, de más alakban. Figyelembe lesz véve, milyen állapotokon mész át, de csak a szabad akarat szempontjából. Tehát helyesen kell reagálnod, különben kedvezőtlenebb, agresszívabb lesz a következő esély körvonala.

Ha továbbra  is letévedsz a helyes útról, akkor egy új ébresztés jön. Hiszen a teremtés tervének ki kell fejlődnie. De egyre keményebb és kellemetlenebb helyzetekbe kerülsz az ébresztések által.

Ha valaki nem reagál a fentről jövő ébresztésre, akkor egyre erősebb kihívásokkal jön ugyanaz a döntési esély. Ha nem fogadta el az Irgalom (Együttérzés) tulajdonságát és nem használta kijavításra, akkor az irgalom szigorrá változik,a Haszadim -ból (Kegyelemből) lesz Gvura (Ítélet).

Tehát minden azon múlik, hogy az adott felébresztésekre, feltárulásokra, hogyan reagálunk.

kgy

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.