Dr. Michael Laitman

Nevelést a karrier-tanácsok helyett

Talán nem világos, de nem az a baj, ha megtörjük egy ember jellemét és ezzel valami evilágit elrontunk.Rosszabb történik: ha nem figyelünk az egyéni jellegére valakinek, akkor egyes részeket kihagyunk a közös javítási folyamatból, s akkor nem lehet tökéletes a rendszer egésze majd.

A szellemiségben végül minden tökéletes lesz. Tehát baj, ha egyetlen sejt is hiányzik.Mindenkinek mindenkivel egyesülni kell majd és tartalmazzuk egymást.

tehát amíg egyetlen valaki nem javult ki, addig mindenki javítatlan. Az egész rendszer érzi az egyetlen hibás részét. Ezért minden hiba sokszorozódik s a kölcsönös egymás-tartalmazás által szétárad mindenkibe.

Ezért a kabbalisták ha védik az egyéni szabadságot, akkor nem csak az emberek közti jó kapcsolata  céljuk, hanem az egész teremtés elejétől-végéig így tud kijavulni csak: így juthatunk el a Gmar Tikunig, a teljes Javuláshoz, tehát nem tehetjük mindig, amihez kedvünk van – emiatt.

E teljes javulás miatt mindenkire gondunk kell legyen, odafigyelve személyes tulajdonságaira, mint pótolhatatlan közös kincsünkre. Persze segítenünk kell egymást a társulás során. Így kell társuljon majd az egész társadalom.

Segítsünk, hogy mindenkivel ösze-társuljon mindenki. Nem kell ehhez egyénileg kifejlődni egyéni egoista sikerekkel és különbözőséggel. A mai iskola erre tanít. Ezért csak “hivatás-irányítást” végeznek, karrier-tanácsadást.

Pedig a személy társadalomhoz való viszonyának kéne hangsúlyt kapni. Ezáltal a természetes képességek jobban kifejlődnének, mert a veleszületett tulajdonságok (gének, hormonok) mind a többiekhez való társulást célozzák. Enélkül láthatatlanok lennénk – azért látjuk mindezt, mert a közös lélek megtört. A mai egyéni képességek mind a közös-lélek megtörésén alapulnak és csak a társulással lehet ezt kijavítani.

Tehát nincs senkinek más dolga, mint társulni. Ezáltal fejlődnek ki a személyes tulajdonságaink és természetes hajlamaink a legjobban. Ez garantálja a lélek és az érzelmek kivirágzását.

Ráadásul a másokkal való társulás során mindenkinek plusz képességei támadnak, benyomások, érzések, s minden, ami kell neki. Egymást tápláljuk majd, s ezzel az egész rendszer kijavul s az egyéni harmóniánk is teljes lesz.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,608 seconds.