Dr. Michael Laitman

A sokarcú Felső Irányítás

A Felső Irányítás nagyon komplex. Resimók (spirituális gének, emlékpontok) változnak állandóan. Azonban mi nem érezzük, hogy minden rajtunk belül változik és nem rajtunk kívül. Mi nem vagyunk tudatában mindennek, mi csak az állandóan változó világot érezzük, annak változó attitűdjét velünk szemben.

Természetesen mindez a Teremtő által lett számunkra így elrendezve a világ mindenfajta fedettségein, burkain keresztül. Azonban mi mindezt más emberek változó attitűdjének, vagy a Teremtőnek, vagy néha saját magunknak tulajdonítjuk, mindez az adott személy szintjétől függ. Amennyiben a személy a változásokat a Teremtőhöz köti, az már korrekciójának kezdete, ahogy az írva van: “Nincsen más Rajta kívül”, “A Jó mely csak Jót cselekszik”.

Mindenesetre létezik az általános Fény, mely mint Körbevevő Fény tevékenykedik, és léteznek az egyéni Fények, mely az egyes edényeket (Kelim) kavarják fel, bátorítva azokat a fejlődésre. Amennyiben mi nem haladunk előre magunk által, akkor a Fény jön el hozzánk kíméletlen, zavaró erőkkel (Gvurot, vitézség, erő) mely minket kemény, durva módon tol előre. Azonban meg kell hogy értsük, hogy mi magunk vagyunk az okai annak, hogy a Fény ilyen módon dolgozik.

A Fény egy állandó formában érkezik. Annak az állandó célja az, hogy nekünk segítsen, hogy minket a tulajdonságok hasonlóságához juttasson a Teremtővel. Végül is azok (a Fények) a mi végső, tökéletes állapotunkból származnak, a Végtelen Világból.

Azonban a Kli mely fejlődik bennünk a Fény hatása alatt, a fejlődés különböző stádiumain megy keresztül. Ezért van az, hogy mi úgy érezzük, hogy egy hosszú, fokozatos fejlődésen megyünk keresztül, de ugyanakkor létezik egy gyors, ugrás szerű fejlődés, amikor mi megegyezünk a Fénnyel, ahelyett hogy azzal szemben állnánk, azaz ennek megfelelően érzünk jót vagy rosszat.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,639 seconds.