Dr. Michael Laitman

Az ellentétek kombinálása

Vannak olyan állapotok, melyek csak a teremtmény fejlődésének negyedik fázisának végeztével jelennek meg és folytatódnak, amikor a Fény a teremtményben a szégyen érzetét okozza. Ahogy a teremtmény eléri a negyedik fázist (Behina Dalet), magát egy teljesen a Teremtővel szemben álló szinten találja de ezt egy ellentétes formában felfogva: Ezt az ellentmondást szégyenként átélve. Ilyen módon két tökéletesen ellentétes állapot jelenik meg egy helyen, és a szégyen semlegesíti a teremtmény teljes élvezetét, “én”-ének eltörlésével.

Legvégül a teremtmény készen áll arra, hogy megszorítsa magát, mivel csak egy lehetősége maradt: “Olyanná kell válljak mint a Teremtő cselekedeteimben, teljesen mindegy mibe is kerül mindez nekem”. Az előző fázisokban, a teremtmény már kipróbálta mind a megszerzést és az adakozást, már tartózkodott a Teremtő helyén, és begyűjtötte az összes szükséges benyomást. Most csak egyetlen célt követ maga megszorítása által: hogy olyanná válljon mint a Teremtő.

Miután leereszkedtünk a világok fátylai alá, az edények törését követően és fejlődésünk összes megelőző fázisa után, mi most a Fény irányában történő felemelkedés cselekedete előtt állunk. A mi generációnk az első hogy megkezdje ezt a korrekciót.

Mint előzőleg, ez a folyamat két ellentét kombinációját kívánja meg: a mi önző vágyunk élvezet megszerzését akarja, és a szégyen nem engedi mindezt, míg az adakozás vágyának kezdete felébred bennünk. Az edények törése után, a Közvetlen Fény fázisai után a mind a megszerzés, mind az adakozás részünkké vált. Ennek következtében meg kell tartsuk a két ellentétet magunkon belül, és ez a legnehezebb rész.

Mindez azért van, mert egyrészről a személy az állandóan növekvő vágyán keresztül növekszik, másrészről ez még inkább elidegeníti őt a Teremtőtől. Ennél fogva neki át kell alakítani vágyát az adakozás iránti szándékkal. Szándékának megerősítése révén, a személy növekszik, és közben közelebb kerül a Teremtőhöz.

Az egyik erő a személy önző vágya, másrészről létezik a Teremtővel való azonossága, adakozási ereje. Eza két ellentétes erő egymást cserélve jelenik meg bennünk, és nekünk kell azokat kombinálnunk, összekapcsolnunk saját erőfeszítéseink által.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,719 seconds.