Dr. Michael Laitman

Társulásunk lelke

Kérdés:

Mi a társulás (csoport) lelke s hogy érthetem meg?

Valasz:

Amikor olvassuk a cikkeket, beszélünk róluk, énekelünk, tanulunk, elképzeljük egységünket, azaz a a vágyat a felső Erő feltárására itt az életünkben – mindez a csoport közös vágya, a lelke.

A csoport ezért olyan, mint a teremtő. Az egység, a közös vágy alkotja. Ez az egységünk, ami közös bennünk. HA egyek vagyunk, látjuk, hogy nincs Rajta kívül más, ő Jó és Józást Késztet. Így írjuk le a felső Vezetőt, aki a cél felé irányít.

Ez az egység a kölcsönös biztosítékon (árvut) alapul, mikor egymásnak elköteleződünk e cél felé, s minden erre visz. Közös vágyunk rendszere az egyetlen Ádám rendszere. Ott mind harmóniában működünk, mint egy a test sejtjei.

Ez uralkodik köztünk , a kölcsönös adás-vágy, ami Boj-Ré, azaz Bújj-Rá, vagy Jöjj-Vélj, a terem-tő, az Adó. A kapcsolatunkban adókká válunk, teremtőkké – ebben zajlik az életünk, a közös életünk.

Innen jön a csoport közös vágya, felelőssége. Én egy külön sejt vagyok, a csoport viszont egy testület, a végtelen Malkutja (birtoklása) a Sehina (Jelenlét), ami tartalmazza ezt a szellemi alkalmazást. Így kéne elképzelnem. A csoport maga a Malkut (birtoklás) a Sehina (Jelenlét) a hely (Makom),a  közös vágy, ahol feltárjuk a Teremtőt, részévé válunk.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.