Dr. Michael Laitman

Egység a gyűlölet felett

Kérdés:

Ha a mindig a kölcsönös kapcsolatunkon belül található, hogy tudunk egyesülni és közben elfeledkezni a Teremtőről, és eltévedni az úton?

Válasz:

Melyik formája az egységnek, terelt el bárkit, az útról? Bármelyik fajtája! Az oroszok megkísérelték ezt, nem? Megkísérelték. A fasiszták is megpróbálták (“Fascio” olaszul egyesülést jelent, „egy csoporthoz tartozást”) Kibbutzok, Spárta, a hadseregek, a vegetáriánusok, a fundamentalisták, és még sokan mások, mindenféle formájú társaságok.

Ezért, az egységen valóban el kell gondolkozni, analizálni, és nem általunk kell implementálni, hanem a Felső Fény által. Mindenekelőtt, meg kell tartanunk azt az elvet, hogy „én vagyok az első és az utolsó,” és hogy a „cselekvés végén rejlik, annak eredeti kiinduló gondolata.”Tovább kell haladnom a Teremtő irányába, és nem csak egyszerűen törekedni a szeretet és az egymás közötti adakozás elérésére,egy hétköznapi módon.

Nem az egoizmus ereje kell, hogy meghatározó legyen rajtunk, hanem az egoizmus feletti erők, mivel minden előrehaladás az értelem feletti hit útján tűnik fel, a gyűlölet felett, és nem a gyűlöleten belül vagy a gyűlölet segítségével.

Gyűlöljük egymást, de vannak, akiket jobban gyűlölünk. Ezért egyesülünk, és az általános gyűlölet kölcsönösen összekapcsol bennünket, egy harmadik félre irányuló még nagyobb gyűlöletben, akit tönkre szeretnénk tenni.

Nagy a hibahatár itt. Ezért kell alkalmaznunk a Tórát, egy útmutatást, ami elvezeti a személyt a Fényhez; és ez a Fény, amely korrigálja őt, és nem ő önmaga korrigálja önmagát. Sem az elmében sem az érzékelésben nincs semmilyen cselekedete a korrekciónak, bármit is próbálnánk magunkban erre használni, kivéve a Reformáló Fényt. Semmit nem kell ehhez hozzáadni, kivéve a önmagunk lenullázására irányuló erőfeszítést.

Ha valaki lenullázza magát, ad egy lehetőséget a Fény számára, arra, hogy dolgozzon a személyen, és kialakítson rajta, egy korrekt, jövőbeli formát. Máskülönben a Fény egy helytelen formát fog adni a személynek, hogy a szenvedésen át feddje fel a helyes eljárást a korrekcióra, melyet előtte nem értett meg helyesen.

A Fény hat a személyre minden pillanatban. A kérdés csupán az, hogy a Fény és a vágy szemben áll egymással vagy sem, és a személy az egyetlen, aki ezt determinálja, meghatározza.

Ez a döntéshozatali pont, a szabad akarat pontja. Csak a csoport segíthet helyesen elhelyezni a személyt a Fényben. Mivel a Fény állandóan illuminál, a személynek is folyamatosan kell önvizsgálatot tartania a csoporton belül.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,624 seconds.