Dr. Michael Laitman

Szereteted mutasd ki!

Meg kell értenünk, hogy minél jobban törekszünk arra, hogy közelebb kerüljünk, annál jobban felfedezzük, mennyire gyűlöljük a másikat. Természetesen, ha közelebb kerülök hozzád, akkor felfedezem, mennyire az ellentétem vagy. Minél közelebb kerülök, annál messzebb vagyok attól a helytől, ahol egyedül voltam.

Tegyük fel, hogy lépéseket teszek feléd, s egyre jobban ismerlek. Minél jobban ismerlek, annál több ellenérzés, gyűlölet terem bennem. Miért? mert egyre világosabb, mi mindenben vagyunk pont ellentétesek. Ez nagy akadálya a haladásnak.

A másik akadály, hogy ha közelebb kerülök hozzád, akkor messzebb kerülök saját magamtól. HA meg akarlak ismerni, el kell hagynom a  saját tulajdonságaimat, és el kell érnem a tieidet.

Mondjuk te kereskedő vagy és én vagyok a fogyasztó, a vevő. Mondasz egy árat, én is mondok egyet, tárgyalunk és aztán megegyezünk. De minél inkább a te irányodba megyek, annál messzebb kerülök saját javaslatomtól. Egyre nehezebb lesz nekem, mert hogy neked megfeleljek, elhagyom korábbi véleményem. Noha te is eltávolodsz a te véleményedtől, ez engem nem aggaszt. Csak magam miatt aggódom.

Tehát, ha közeledem hozzád, felfedezem, hogy 1) ellentétes vagy velem, 2) eltávolodom magamtól. Ahogy előrehaladunk és közelebb kerülünk a teremtő Adóhoz, a kijavításhoz, annál vaskosabb (növő Aviut-tal bíró) lesz a vágy és az elnehezülés, amit érzek, az is egyre nő.

Egyre nehezebb helyzetben vagyok, mert látom, hogy te szembenállsz velem, és el kell tőled távolodnom.

Ahogy haladunk, további Kelim-et (hordozókat) szerzünk, javítandó vágyakat, amik egyre nőnek. Felfedezzük, hogy egyes vágyaink erősebbek, mint korábban gondoltuk volna. És ez jó, mert a van mit javítanom, s több, mint korábban. Korábban azt hittem: ” “Kit izgat, alkig van 10 deka, amit ki kell javítanom.” Most kiderül, hogy nem tíz deka, hanem 50 kiló. De kijavítva 50 kiló Fény ad új megvilágítást.

Kérdés:

Szóval mikor történik a javítás?

Válasz:

A javítás akkor történik, amikor kijavítjuk a nagy gyűlöletet, amit érzünk, és elengeded az önmagadtól való elválást, mert ami a legfontosabb: hogy velem társulj. Ez mindkettőnk elutasítása. Akarsz a szeretetben élni? Hát akkor mutasd ki a szeretetedet! Elutasítva a gyűlöletet és nem törődve attól a részedtől, akit elhagysz így.  Az evilágban ez egyszerű: veszel egy gyűrűt a menyasszonyodnak. És ő a tiéd. De a szellemiségben ez az ön-elutasítás nagyon nehéz.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,643 seconds.