Dr. Michael Laitman

A mi világunk problémája

Kérdés:

Van-e valami jele annak, hogy az alsók megfelelően készültek fel a felső cselekedeteire?

Válaszom:

A spiritualitásban két ellentétes tulajdonság létezik, melyek egyesülnek egymással. Azonban mi képtelenek vagyunk megragadni mindezt földi értelmünkkel. Mindez azért van, mert értelmünk úgy van felépítve, hogy mindent ennek csakis a világnak a szempontjából érzékel. Mindaz csakis az egón belül működik, így én csak azt értem meg, érzem, és csakis úgy és azzal cselekszem, amit az egómon belül kapok meg.

Egyenlőre nem vagyok képes két formával, két véleménnyel, vagy két ellentétes erővel együtt dolgozni. Ezért van az, hogy mindig megértés nélkül maradok azzal kapcsolatban hogy mi is történik. És ezért van az, hogy a mi világunkból sem értünk meg semmit.

Még akkor is ha a mi világunkban egy kicsiny egóban létezünk, mely csak meg akarja magát tölteni és ezentúl semmit,  ennek ellenére mi az adakozás felső erői által vagyunk irányítva. Ezért van az, hogy azt sem értjük ez a világ hogyan működik.

Miért nem tudom mindezt? Ez azért van, mert nem tudom figyelembe venni a másik erőt mely a világban működik. Ez az erő el van rejtve előlem, és annak tulajdonságai ellentétesek velem. Mégis mindennek ellenére az befolyásol engem, reakciókat kiváltva bennem, és engem cserében cselekvésre késztetve.

Én nem érzékelem azt, és nem vagyok tudatában a valóság második részének, mely a felső erő, az adakozás ereje által van működtetve. Én nem értem meg azt, és nem vagyok képes azt figyelembe venni. Ezért van az hogy mindig hiányában vagyok a megértésnek, tudásnak és tudatosságnak. És ezért van az, hogy nem értjük meg a felsőnek az alsóval kapcsolatos cselekedeteit, és az alsó reakcióit a felső felé. Milyen felső, és milyen alsó? Minden rejtve van. És ez a probléma.

Ezáltal amikor mi a felső rendszerről beszélünk, az magában tartalmazza a megszerző erejét és az Adakozó erejét egymással összekapcsolódva, egymás kiegészítve, és együtt működve egy hálozatban, egy egységben, annak érdekében hogy megszerezzen az adakozás érdekében. Azok függenek egymástól, és szükségük van egymásra.

Azonban a mi világunkban mi csak egy erőben létezünk, mely önző. És még akkor is, ha a második erőről beszélünk, az mégsem kapcsolódik össze a megszerzés erejével, és azok nem képesek együtt működni. Az adakozás az ellentétes, és ez a világunk teljes problémája.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.