Dr. Michael Laitman

Ha feltárul a Gonosz

Kérdés:

Hogy lesz a gonosz akadállyá az ember útján?

A válasz:

Igen, akkor lesz ez, ha az ember azonosul a rosszazós késztéssel, a rossz ösztönnel. Eleoine nem tudom rossznak tekinteni az önközpontúságot, az ego-pontot.Sőt, kiszolgálom, ahogy bírom. Segít és ez adja meg az élet érzéseit. Nélküle nem is léteznék.

Ha valaki betegség miatt elveszíti az étvágyát, biztatjuk, egyen egy kicsit. Ha elveszti a nemi vágyát, orvosságokat szed. Öröm nélkül nem lehet élni.: kell a kéj, még-még-még.

Az étel, nemiség, család, vagyon, tisztelet és tudás – ez az életem, ebből akarok még harapni. Ha elvesztem a vágyam ezek iránt, szinte meghalok. Eért az örömöt elveszik az embertől, amikor eljön az idő az evilág túlhaladására. Úgy érzi, nincs értelme az életének. Nem élvezi az örömöket, amik még megvannak. Hol talál beteljesedésre?

De ha megkapja a szellemi élvezet szikráját a kabbalához vezetődve újfajta öröm lesz a gyógyszere. Egy csoportra talál, ahol eleinte nagyon erős egoista örömök várják: “Kérem az angyalokat, kérem a szellemi világokat, kérem a teremtőt ide most stb”

A  Bál HáSzulám írja Zohár.-bevezetőjében, hogy “tizenhárom éves kora előtt” az ember az egész anyagi világot le akarja nyelni. Aztán 13 éves kora után átvált a Jövő-világ örömeire.

Természetes, mert teljesen kifejlett vággyal lehet csak belépni a szellemiségbe s kérdezni: Miért ilyennek teremtette a világot? Miért nem adja meg nekem, amit akarok? ” S rájön lassan, mennyire ellentétes ez a követelőzés az adással, a teremtéssel. Épp az egoizmus nagysága érteti meg ezt.

Az evilági kis tolvaj sem tekinti magát bűnözőnek. Mi is ártatlannak” látjuk magunkat. De, mint a fáraó, a sokszoros visszaeső betörő elismeri, “Igen, a teremtő igazságos, mi bűnösök vagyunk.”

Tehát mielőtt ez a szellemi közös vágy feltárul, el kell ismernünk a tehetetlenségünket, hogy “rosszazósok” vagyunk, rosszak. Nem könnyű felfogni, hogy a teremtő épp ezt a rosszazás-késztést , az egót teremtette.

Hányan tudják elismerni, hogy “rosszak”? Mindenki inkább igaznak, szentnek képzeli magát. Sok erőfeszítés, amig a felső Megvilágítás feltárja a gonoszságot bennünk.

De  a rosszaságot  a teremtővel szemben kell éreznünk, nem más emberekkel szemben. A teremtőhöz, az Adóhoz képest vagyok rossz, csak kapni akaró. A rossz ösztön épp ez: a még-méh-még kapni,szerezni, fogyasztani akarás, a gyűlöletem (Szináj) mások ellen, a kihasználásuk.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.