Dr. Michael Laitman

Egy kimentési küldetés

Kérdés:

Mit érez a Felső, amikor lecsökkenti magát, az alsó érdekében? Szenved, miközben ezt teszi?

Nem:

Nem, egyáltalán nem. Éppen ellenkezőleg, le akar ereszkedni, hogy segíthessen az alsónak. A Felső magába olvasztja az alsó fájdalmait, ezt jelenti a leereszkedése.

A mi világunkban, beszállok a liftbe, ha fel akarok menni az emeletre. A spiritualitásban, megszerzek egy teljesen különböző elmét és egy másik érzékelést, amibe beleöltözöm az alacsonyabb szinten. Ez az, amit úgy nevezünk „helyváltoztatás, vagy a véletlen megváltoztatása.”

Minden spirituális mozgás, változást okoz a formákban: a szűrő megváltozásában (Masach) és a vágy megváltozásában. Ezért, az alacsonyabbhoz való leereszkedés által a felső hasonlóvá válik az alsóhoz. A felső beöltözteti az alsót, és úgy tűnik, mintha csak legbelül tartotta volna meg a valód spirituális fokozatát, a létrafokot, amire vissza tud majd emelkedni.

Lecsökkenteni magát valaminek, a spiritualitásban nagy kihívás. Nagy erejűnek kell lennie annak, aki ezt teszi, mivel „korrumpálja” magát, a hibák elfogadásával, a hatalmas vággyal, amivel a Klipot (tisztátalan héjjak) vonzani fogja. Ezt kizárólag az a tény igazolhatja, ha valaki azért teszi ezt, hogy az alsót megmentse. Ez a cél szentesíti a lesüllyedés cselekedetét, és hatalmas megerősítést ad. Csak miután felkészítette magát és összegyűjtötte az erőt valaki, akkor vállalhatja ezt a küldetést.

Akkor leereszkedik és létrehozza a kapcsolatot az alacsonyabb szinttel, aki valóban romlott és bemocskolt az egoizmus által. Tehát alámeríteni magát valaki ebbe a piszokba, és romlottságba, amely szinte égeti őt, egy óriási sötétséggel és tisztátalansággal? Kizárólag az alsó segítsége érdekében tehető ez meg.

Most, mindkettő romlott, de a felső, oldalán a külső hibákkal, birtokol egy elraktározott, belső erőt. Belsőleg, ő korrigált; ezért az alacsonyabbhoz való kapcsolata által, nem csak magát képes emelni, hanem a másikat is.

Képzeljük el, hogy valaki képes lecsökkentenie magát, egy kábítószerfüggő szintjére, akit meg akar menteni. Neki is el kell kezdenie használni a kábítószert, csatlakozni hozzá, rajta keresztül megélni mindent. Most, mindketten szenvednek a drog használatától.

Akkor, a küldetést vállaló, aktiválja az erőit, és elkezdi transzformálni a másikat, mindkettőjüket kihúzni a mocsárból. Akit meg akar menteni, már kapcsolódik a küldetést vállaló vágyaihoz, az elkezdi a saját szintjére emelni a másikat, ahonnan leereszkedett, és ahol kijavítja azt a részt önmagában, amelyet tulajdonképpen a másik jelent, és amely a másiké is lett, és amely mindkettőjük része immár. Ez a kettős korrekció, ami kettős szűrőt kíván. Mindemellett, az alsónak a romlottsága sokkal ridegebb, keményebb, mint a Felsői lett.

Tehát kiderül, hogy az adakozás, a terjesztés az alacsonyabb számára, és a korrekciója az alacsonyabbnak, sokkal nehezebb, mint a saját korrekciónk. Azonban azáltal, hogy ezt tesszük, hatalmas lehetőséget kapunk a Fény magunkra húzására, az alacsonyabb szinten lévőn keresztül, amely az ő megteremtését, és a bensőjében pedig új érzékelés létrehozását jelenti.

Ez csak akkor hajtható végre, ha magunkra húzzuk a Végtelenből azt az új Fényt, amely kitölt minden spirituális világot. Ez az új „adag” felhasználható az alacsonyabb számára is, hogy segítsen megízlelni a Végtelent, és a Teremtőt. Ennek a cselekedetnek köszönhetően, mi is összekapcsolódhatunk Vele, mert hozzá váltunk hasonlatossá.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,133 seconds.