Dr. Michael Laitman

Miért kell mindent magunknak erőltetnünk?

Kérdés:

Tudjuk, hogy egy komponens, ami a „beszélő” szintre vonatkozik a természetben, kiteszi az állati szinthez tartozó összes komponenst. Ebben az esetben, ha más csak egyetlen élő Kabbalista is van a mi generációnkban, miért kell mindannyiunknak erőltetnie magát?

Válasz:

Annak érdekében, hogy egy ilyen ember megjelenjen, az összes többinek erőfeszítést kell tennie. Végül is sem Mózes, sem Ábrahám, de senki más sem tudta elérni a teljes korrekcióját a világnak, mert az emberiség még nem ment keresztül a kölcsönös összekapcsolódás folyamatán.

Bábel tornya még nem omlott le, az első és a második templom lerombolása még nem történt meg, és Izrael lelkeinek a keveredése a többi nemzettel sem jött még el. Írva van: „Izrael Népe kizárólag akkor érkezik el, a kivonuláshoz, ha összekapcsolja magát, a világ nemzeteivel.”

Izrael (Egyenesen a Teremtőhöz) lelkeinek kapcsolódnia kell, a nemzetek lelkeihez, össze kell keveredni velük, olyan mértékben, hogy a belső szinten nem lehet semmilyen különbség köztük. Mi nem láthatjuk ezt, de a mai napig ez megtörtént.

Látjuk, hogy mennyi ember, szerte a világon, ráébredt a korrekcióra. Miért szeretnék ezt? Ez azért történik, mert a lelkek kölcsönösen tartalmazzák egymást. Ennek a végrehajtása érdekében, szükséges volt a kivonulás minden eddigi fázisa, legfőképpen az utolsó.

Ez az, amiért ma, a szívekben lévő pontos emelkednek. Csak MI, most, azután,  hogy befejeztük a teljes folyamatát a kölcsönös egymásba foglalásnak, vagyunk képesek végrehajtani a korrekciót. Ha megtesszük az együttes erőfeszítéseket, biztosan egy lélekké válunk.

Amikor valaki hallja, hogy a korrekciók valaki által végrehajtódtak, ez azt jelenti, hogy egyek leszünk, és elvárjuk a személyt, hogy csatlakoztassa magát mindenkihez. Más szavakkal, egy ugyanaz, mint mindenki, és pontosan ez a kölcsönös egymásba foglalás lényege. 

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,607 seconds.