Dr. Michael Laitman

Szerelembe esni a győztessel

“A Zohár Bevezetésében”,”a “Rabbi Amnon Szábá betűiben,”a 34-es elemben olvassuk: Magyarázat: a Zajin [ז] az Jod [י]oegy Vav-on [ו] … amint írva van, “Az erényes asszony férje koronája.” Azért, mert elkeveredik a hím világgal, ami a Vav s ettől lesz fején korona.

Minden betű sokféle készség gyűjteménye, melyek megjelennek az emberekben, amíg önmagunkban megjelenik egy-egy betű és elkezdünk dolgozni vele. A Zajin (ז), ami a hetes betű (7( az ABC-ben “korona az igaz fején” “az erényes asszony” azaz egy ,” Jod (י), a Vav -on(ו).

Képzeljük magunkat a király lányának helyébe, aki éppen figyel két hőst, akik  a kezéért megvívnak. Mit érez látva őket?   Most fog eldőlni a sorsa. Érdekel bárkit is, hogy melyiket szereti, vagy szeret-e bárkit? Nem. A nyertes lesz egy életre a férje és kész.

Hogy érzi magát ilyen helyzetben egy kijavítatlan valaki? Milyen a hozzáállása ekkor? Közben kell kijavítani magát annyira, hogy mindenképpen száz százalékosan beleszeressen a verseny győztesébe – aki-ami adatott. Hogy lehet ezt elérni? Hogy lehet beleesni (megszeretni) a kiválasztottal, csak mert épp ő nyert?

Ezért kell felemelkednünk az ész feletti hitbe, azaz az önzés fölé, a személyes érzelmek fölé és egész szívünkkel szeretni azt (a társban) aki közelebb van a teremtőhöz. Ide kell eljutni a  Malkhut -nak. Vagyis efelé kell törni, ennyire kell “kijavulni”, hogy képesek legyünk elfogadni a verseny eredményét.

Lehet, hogy ez a példa segít elképzelni, hogyan javítódunk ki a Zájin betű késztetéseiben.

A személyes érdekeink és érzéseink fölé kell emelkednünk, annyira, hogy abszolút szeressük a győztest.

Tehát a királylány nem választja ki a férjét, és mégis élete végéig ő lesz a szeretett ura.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.