Dr. Michael Laitman

A vastörvényei a spirituális nyelvtannak

Kérdés:

A héber betűk alakja, kapcsolatban van a minőséggel, melyeket szimbolizálnak?

Válasz:

Természetesen igen. Ezek a betűk, Adam HaRishon (az Első Ember) által lettek felfedezve, amikor belépett a spirituális világba. Mivel az idő előre haladtával, a kabbalista munkák ezeknek a betűknek a felhasználásával lettek megírva, héberül vagy arám nyelven, (a betűk azonosak). A nyelv, a Teremtő cselekedeti kifejezési módjának megfelelően lett megválasztva: Ha a Fény cselekedetét fejezi ki, az a héberben kerül rögzítésre, ha a Kli (edény) kerül kifejezésre, akkor azt az arámi nyelv rögzíti.

A betűk alakja, sorrendje és nyelvtana nem változott, mióta meghatározásra kerültek a két fajta Fény által, amelyek a Hassadim Fénye (Könyörület) és a Hochma Fénye (Bölcsesség), vagy két erő által: megszerzés and adakozás. A szűrő ezek között építette fel a betűk alakját.

Itt tíz Sefíra abszolút vastörvényei érvényesülnek működés közben. Malchut és a Bina egymáshoz kapcsolódnak, a Keter elérése érdekében, és az együttműködésük szüli meg a 22 formáját a kapcsolatnak.

Ezek meg vannak határozva az Aviut (keménység), a három vonal, az első kilenc Sefirot minősége által, amelyekhez a Malchut hasonló akar lenni. Később, ezeknek a formáknak a különböző kombinációin keresztül a Malchut önkifejezési formát és a Keterhez való teljes hasonlóságot talál.

A Tóra, az első betűtől az utolsóig a Fényt írja le a számunkra, de az edények perspektívájából. Ha valaki átmegy mindezen formákon, a saját vágyaival, saját szűrőjével, saját erőfeszítésével, akkor teljesen korrigálja magát.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,675 seconds.