Dr. Michael Laitman

Minden korrekció alapja

“A Zohár Könyvének bemutatása” “Rabbi Amnon Saba levelei,” cikke 37 szakasz: A Bet betű megteremtődött.  Ő (a Bet betű) azt mondta Neki, “O Világ Ura, jó a számodra megteremteni a világot velem, bennem Te áldva vagy lent és fent, mivel Bet az egy Beracha [áldás].” A Teremtő azt válaszolta, “Én valóban veled teremtem meg a világot, és te leszel a kezdet, amellyel megteremtem a világot.”

Kérdés:

Miért pont a Bet betűvel lett a világ megteremtve?

Válasz:

Mert a Bet betűje áldást szimbolizál (Brachá), a Hassadim (Mercy) Fényét. Ez folttalan, tiszta. Mellette nincs más törvény, nincs más minőség, amellyel a teremtés meg tudna kezdődni.

Hogyan másképpen lehetne rámutatni a különbségekre a vágyak között, amelyek a Teremtőt szolgálják, és amelyek nem? Hogyan történhetne meg a korrekció, ha nem a Hassadim Fényének eszköze által, mivel ez azonnal szétválasztja azokat, akik törekednek az adakozásra, azoktól, akik megszerzésre törekednek?

Akkor teljesen érthető, mi a folyamatkövetkező lépése. Nincs semmi más érthetőbb, vagy egyszerűbb elemzés erre ennél, ami alapokat jelenthet a további építkezéshez. A Hassadim, nélkül, a Teremtő felé való törekvés nélkül semmit nem tudnánk felépíteni a Hochma (Bölcsesség) Fényéből.

Mindemellett, ez a minőség nem behatárolt. A Hassadim Fénye megkülönböztetés nélkül behatol az összes világba, a Végtelentől, az Assiya világáig. Ezen semmilyen megszorítás nincs. Nincs megszorítás az adakozáson.

Kérdés:

Ebben az esetben miért nem érzünk áldást a világban?

Válasz:

Mi nem a mi világunkról beszélünk, hanem a spirituális valóságról. Ennek az elérésére történő vágyakozáshoz, fel kell fegyverkezni a kegyelem minőségével (Hesed). Ez az, ami nagy áldás, köszönhetően annak, amit magam építettem a saját világomba.

Az anyagi világ, csak egy képzetes kép az érzékelésünkben, melyet a spirituális tudat hiányának eredménye. Ebben tudattalan állapotban, az agy, az életről egy illuzórikus érzékelést teremt. Ez az, ami a mi létezésünk jelenleg.

A felébredés érdekében, a Bet betű minőségére, az áldásra kell ráirányítanunk magunkat, a Hassadim erejével. Ez az erő kizárólag Fentről érkezhet meg. Nincs ellenőrzésünk felette; ezt nem foglaljuk magunkba egyáltalán. Azonban ha mi komoly erőfeszítéseket teszünk ennek a megszerzésére, akkor meg is kapjuk amire vágyunk.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.