Dr. Michael Laitman

Álmodozás a Teremtővel való összeolvadásról

Kérdés:

Mit jelent az hogy “megnövelni a fontosságát a Teremtőhöz való összeolvadás?”

Válasz:
Azt kéne figyelembe venni hogy melyik perspektívát használjuk hogy megvizsgáljuk az útunkat, minket, és a világot: a mi szempontunkbol vagy a Termetőjéböl? A döntés a miénk.
Ha a saját perspektivámbol tekintek rá, akkor “mindegyik ember a saját hibáján keresztül itél meg,” és így képtelen vagyok a valóságot. De ha mindent az Ő szempontjából látnám, amit akkor tudom megvalósitani ha hasonlóvá válok Ő hozzá mindenben, akkor onnantól fogva én megértékelek és meglátok mindent.
Azt is elkezdhetem érteni hogy a szeretet az a forma azonosság. Magammá teszem az Ő természetét, és olyanná válik mint az enyém, a saját egóm felett, az összes utálat meg telyes ellenállás felett. Csak akkor leszek képes megérteni hogy melyik vágyakat kell megjavítani bennem.
Ha mindent megbecsülök a saját perspektivámból, nem látom hogy mit kel javítani, hogy mi fontos nekem ebben a pillanatban. Csak akkor láthatom ha meg tudom érzékelni a végső pontot, ahogyan meg van írva: “egy tettnek a vége az első gondolatban található.”
Kérdés:
Dehát mi állitja meg azt hogy emeberek meglássák a végső pontot?
Válasz:
Ő nem álmodozik az összeolvadásról a Teremtővel, ő nem törekszik azon hogy hogyan adjon Neki elégedettséget. Ez az ami nehézzé teszi a dolgot.
hd

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,637 seconds.