Dr. Michael Laitman

A Szeretet-ről Nagyon Egyszerüen

Kérdés:
Mi az igaz szeretet és tényleg lehetséges?
Válasz:
A felépitésünk miatt, olyan egyedülállók és összetettek vagyunk hogy nem tudunk igazán szeretni egy házastársat, a szüleinket vagy a gyermekeinket, az embereket körülöttünk, az emberiséget, vagy a Teremtőt ha nincsen összekötve egy egyetlen részbe.
Egy olyan módon fejlődünk hogy a természetünk nem engedné hogy szeressünk egy különös embert. Egy ember azt hiszi hogy szereti a gyerekeit, a feleségét, és talán egy pár másik embert, de a végén nem sikeres semelyikkel. Látja hogy valami folyton eltörik, elnyomódik, és falakba fut, az összes szeretet iránti akaratával. De ez miért van?
A Kabalának a bölcsessége megmutatja nekünk ezt a titkot nekünk úgy hogy azt mondja hogy a szeretet csak telyesen tökéletes és általános tud lenni. Ha nem szeretsz mindent, akkor nem lesszel megengedve hogy szeretetet érezzél bármelyik egyes embernek. Ez azt jelenti hogy mindent kel szeretned ami van: A Teremtőt, az emberiséget, a világot, azokat akik a szeretteid, azokat akik távoliak, mindent mint egy egész részt. Ez az egyedüli mód a szeretet eléréséhez. Máshogyan lehetetlen. Bocsánat hogy ezt kel mondanom, de ez az igazság.
Különben is, azt hisszük hogy a szeretet az valami emelkedett, valami mennyei. Igazándiból, a szeretet az egy állat; valami nagyon egyszerü: az egyesülés tettje, “bőr a bőrrel”. De ha mi fel akarjuk emelni ezt az állatot, ami közöttünk él és “szeretet”-nek hívjuk, akkor az úgynevezett “közös engedmény”-el kel megetetni.
Én feladom magamat neked, és így etetjük a szeretetünket, és ez így “vastagít”. Akkor te adod fel magadat nekem, és a szeretetünk növekszik. Hiszen mindannyian egoisták vagyunk, az engedmények csak egy mód ami tud segíteni nekünk a szeretet kultiválásában.
Meg kel tanulnunk engedményezni! Csak kettő alap van a szeretethez: az első az hogy építsük a szeretetet az engedményeken, és a második pedig az hogy a szeretet csak mindent-beleszámitott tud lenni, és akkor minden egyes szeretet igazi lesz.
hd

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,735 seconds.