Dr. Michael Laitman

Az engedmények békét hoznak a világnak és a családnak

Kérdés: Fontos mindenkinek engedmény tenni annak érdekében, hogy béke legyen a világban?

Válasz: A kérdés az: Mit vagyunk hajlandóak feláldozni ennek érdekében? Fel kell áldoznunk az egoizmusunkat, az önzésünket, a haragunkat, a gyűlöletünket. Az engedmény olyan, mintha legyőznénk az akadályokat! Csak ebben tudunk túlkerülni a belső minőségeinken, a természetünkön, és csak ebben az esetben tudunk kialakítani kapcsolatot egymással.

Rabbash többször elmondta, hogy a szeretet nem egy állati szintű érzékelés, amely természetes módon keletkezik bennünk, a hormonok hatására. A spirituális szeretet valami olyasmi, amit mi teremtünk meg magunkban, mivel ezt megelőzően nem létezett bennünk. Ez, az engedményeink alapjára építkezik…

Az ember legyőzi önmagát, és megkapja a Teremtő tulajdonságait, és eközben elkezdi felismerni, hogy kivel is fog ő valójában kapcsolódni. Így születik meg az emberben, a szeretet valaki más iránt.

Amekkora mértékben az ember szereti a Teremtőt, abban a mértékben szereti a barátját, hiszen csak a barát segítségével képes felismerni a Teremtő iránti szeretetét. Ez hasonló ahhoz, ahogy a szeretetet építjük ki a családban kölcsönös kompromisszumok alapján. Nem lenne szabad összeházasodni valakivel, csak azért mert „szerelmes lett az ember”, ez nem a szeretet, ez tévedés, és ez nem fog sokáig tartani.

De ha két ember megérti, hogy nekik egy magasztos cél érdekében kell egyesülniük, akkor ők engedményeket fognak tenni egymásért. Ez a spirituális munkájuk része lesz, mert ők össze lesznek kötve a cél által, és akkor fogják majd felépíteni egymás között a szeretetet.

Ez a valódi szeretet fogja elvezetni őket a Teremtő iránti szeretethez. Végül is a Teremtő kötelezi őket arra, hogy megadják magukat egymásnak és, arra is, hogy  hozzák létre közösen a szeretet kölcsönös kapcsolatát.

ford: BT

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,652 seconds.