Dr. Michael Laitman

A Teremtő legnagyobb helyettese

Kérdés:

Egyéniek akarunk lenni mind, a lelkünk egyedi gyökerének feltárásával. Ezért rémül meg, mikor kiderül, hogy csak egy fogaskerék egy közös gépezetben. Fél, hogy elvész az egyénisége a társaságban…

Válasz:

Biztos, hogy el kell veszni egy közösségben? Épp fordítva, végre “igaznak” látszol majd, a “Föld sója” lehetsz: adakozó, aki az egész világot előremozdítja ezzel. Ki fékez le? Nincs határa az adás vágynak. Gyerünk, kezdd el.

Panaszkodsz, hogy nem használhatsz másokat…hát igen, ezt nem szereti senki, ha használják. De nagy lehetsz az adásban, senki nem fog leállítani.

Lehet egyedinek lenni az adásban is. Miért az önzésben kell különlegesnek lenned? Mindenki sajátos szeretne lenni, hagyd csak. Valósítsd meg magad a szellemiség terén.(Spiritualitás)

Persze ijesztő a fogaskerekek hasonlata. Mintha egy csavar vagy robot lennénk- de hát ilyen a természet képe. Nem jó ez vagy rossz: hanem tény.

Ha ellenzed, az nem változtatja meg, s ha egyetértesz, az sem. De ha nem fogadod el, esetleg csapások érnek. Próbáld meg a nehézségi erőt cáfolni akarni. Gyerünk, nézzük, hogy esel le a tetőről.

Itt is ez a helyzet. Nem értjük, hogy vagyunk összekötve, befogjuk a szemünk, és csodálkozunk, hogy évezredekig szenvedünk.

De most már akkora az ego, hogy nincs tovább és össze vagyunk kötve a glóbuszon. De még mindig becsapjuk magunkat. De így csak ugyanazt a fájdalmat kapjuk, amit másnak adunk.

Ha azonnal büntetést kapnék, mikor ártok az önzésemmel, akkor mint egy állat nem-szabadon alkalmazkodnánk ehhez. Csapások és kéjek közt szlalomoznék, mint egy gép, ha a kölcsönös szeretet (arvut) törvénye nyitott módon hatna, nem rejtve.

Tehát rejtve működik, hogy szabadon választhassuk az adást. A rejtettség miatt nekem kell úgy tennem, mintha feltárnám. Hiszen adni szeretnék, le akarom győzni a a kapásvágyat, a még-még-még követelőzést. Lehet, hogy sok könyv beszél róla, de én gyakorlatban akarom kipróbálni. Hiszen csak itt lehetek szabad igazán.

Igen, ez egy fehér folt, ahol elrejtőzik a teremtő. feltárhatom s megtölthetem a fehér foltot az Ő jelenével.Én akkor pont olyan leszek, mint Ő, az én jelenlétem lesz ez. Helyettese leszek a búvőhelyén. Mintha társak lennénk, és helyette én dolgozom, amíg ő bújkál.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,139 seconds.